Öğrenim Kredisi Affı Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Öğrencilik döneminde KYK'dan alınan öğrenim kredisini ödemekte sıkıntı yaşayanlar hakkında af gündemde. Peki öğrenim kredisi affı ne zaman başlayacak ve nereye ödenecek?

18.01.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-11:38) Öğrenim Kredisi Affı Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Öğrencilik döneminde KYK'dan alınan öğrenim kredisini ödemekte sıkıntı yaşayanlar hakkında af gündemde. Peki öğrenim kredisi affı ne zaman başlayacak ve nereye ödenecek?

Üniversite eğitimleri sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) verdiği aylık öğrenim kredisinden faydalanan, üniversite eğitimlerini bitirdikten sonra ise bu kredinin geri ödemesinde sıkıntı yaşayanlar hakkında af müjdesi Bakan Naci Ağbal'dan geldi.

Öğrenim kredileri hakkında önemli açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Öğrenim kredisi alıp da öğrenim kredisini ödemeyen 580 bin öğrenci var. Bu öğrencilerimize seslenmek istiyorum, bu borçlarını da çok daha düşük tutarda ve taksitle ödeme hakkı verilecek.' diyererk borcunu ödemekte zorlanan öğrencilere müjdeli haberi verdi.

ÖĞRENİM KREDİLERİ NEREYE ÖDENECEK?

Belirli bir zamana kadar geri ödemesi KYK bünyesinde olan öğrenim kredisi, ödeme yapılmaması halinde Gelirler İdaresi Başkanlığı'na devrediliyor. Bu durum borçlular tarafından ödeme sistemi üzerinde yayınlanan 'Kyk borcu vergi dairesine yönlendirilmiş' uyarısı ile fark ediliyor. Bu durumda ise kredi ödemesi olan kişilerin, ödemeye yönelik şekilde yapılandırılan kredileri vergi daireleri üzerinden ödenebilecek.

ÖĞRENİM KREDİSİ AFFI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Pek çok affın içinde olduğu  paket içerisindeki öğrenim kredisi affının da yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanması düşünülüyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasınıdan sonra kişiler Ekim ayı bitimine kadar vergi dairelerine başvuruda bulunmalı. Sonrasında vergi borcuna ilişkin Kasım ayından itibaren, prim borçları ise Aralık ayından itibaren taksitli ya da peşin bir şekilde ödenecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal