Ege mutfağının incilerinden: En lezzetli ve pratik İzmir köfte nasıl yapılır? İzmir Köfte malzemeleri ve pratik tarifi

Köftenin her şekli lezzetle tüketilse de İzmir köftesinin yeri ayrıdır. Patates ile köfte uyumunu adeta bir lezzet şölenine çeviren İzmir köfte malzemeleri ve pratik tarifi hakkında detaylı bilgiler edinmek isteyen kişiler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki En lezzetli ve pratik İzmir köfte nasıl yapılır? İşte Ege mutfağının incilerinden İzmir köfte malzemeleri ve pratik tarifi...

10.01.2023-18:00 - (Son Güncelleme: 10.01.2023-18:00) Ege mutfağının incilerinden: En lezzetli ve pratik İzmir köfte nasıl yapılır? İzmir Köfte malzemeleri ve pratik tarifi

Enfes sosu, yumuşacık patatesi ve lezzetine doyulmayan köftesiyle sofraların en sevilen yemeklerinden birisi olan İzmir köftesi, köfte tarifleri arasında en lezzetli ve pratik tariflerden birisi olarak dikkat çekiyor. Sofralarında bu mükemmel lezzeti görmek isteyen insanlar ise İzmir köfte malzemeleri ve pratik tarifi araştırmaları yapıyor. Peki En lezzetli ve pratik İzmir köfte nasıl yapılır?

En lezzetli ve pratik İzmir köfte nasıl yapılır?

En lezzetli ve pratik İzmir köfte için gerekli malzemeler ve tarif şöyle:

Malzemeler

Sebzeler için:

3 adet büyük boy patates

2 adet çarliston biber

Köftesi için:

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

3 yemek kaşığı bayat ekmek içi ya da galeta unu

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı pul biber

Sosu için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

3 adet rendelenmiş domates

2 su bardağı sıcak su

1/2 çay kaşığı kekik

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

İzmir Köfte Tarifi

Tarif 

Oval şeklindeki bir kaba, rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış soğanı, ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmeği veya galeta ununu, yumurtayı, baharatları ve ince ince kıyılmış olan maydanozu üzerine tuz ekleyerek güzelce yoğurun.

Ortaya çıkan köfte harcından avuç içi büyüklüğünde parçalar alarak, yuvarlayın ve parmak uzunluğunda olacak şekilde ince ve uzun bir şekil verin. Sonrasında köfteleri düzgün şekilde bir tabağa dizin.

Patatesleri kızarttıktan sonra köfteleri tam pişirmeyecek şekilde kızartın. Kızarttığınız köfteleri peçete ile kaplı bir tabağa yerleştirin.

Kabukları soyulan patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencere içerisine dökerek bir süre kızdırın. Sonrasında patatesleri kızartın. Kızaran patatesleri peçete kaplı bir tabağa koyun. 

Domatesleri de patatesler gibi elma dilimi şeklinde doğrayın. Sapları kesilmiş yeşil biberleri ise uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin.

Sosu hazırlamak için ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın ve sonra domates salçasını tavada birkaç dakika kavurun. Sonrasında 3 adet rendelenmiş domates, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı kekik ve tuz ekleyerek karışımı 10 dakika kaynamaya bırakın.

Kızartılan köfte ve patatesleri sırasıyla bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra köfte ve patateslerin üzerine domates ve biberleri yerleştirin. Hazılrlanan sosu ise fırın tepsisine eşit bir şekilde malzemelerin üzeri kapanana kadar dökün. 

Önceden ısıltılmış 200 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal