17.10.2019-18:05 (Son Güncelleme:18.05.2024-07:59)


1

Oyuncu Elit İşcan, "Cinsel saldırı" ve "Hakaret" suçlarını işlediği gerekçesi ile Efecan Şenolsun'dan şikayetçi olmuştu. 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Efecan Şenolsun, bugün Avukatı Yağız Nail Gönenli ile İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına hazır bulundu.



2

Elit İşcan ve avukatları Oya Meriç Eyüboğlu, Ayça Aylin Barcın da katıldığı duruşmada savunmasını yapan Efecan Şenolsun, hakaret ve cinsel saldırı davranışlarında bulunmadığını belirterek, "Dizi internette yayınlandığı için ahlaka aykırı sözler de sarf ettiğimiz oluyordu. Senaryo gereği 'Allah belanı versin' şeklinde cümle sarf etmem gerekiyordu. Bu diyaloğu çekim yapılmadan önce tekrarlamışımdır. Ancak kesinlikle mağdureye yönelik değildir" dedi.



3

Etraflarında oyunular ve çekim ekibinin olduğunu belirten Şenolsun sözlerine şöyle devam etti:"Dışarıda da iddia edildiği gibi kendisine sarılmam, öpmeye çalışmam böyle bir ortamda zaten mümkün değildir.



4

Sette o anda 40-50 kişi civarında kişi vardı, kendisi ile hiç yalnız kalmışlığımız yoktur. Kendisine hiçbir şekilde cinsel saldırı yahut tacizde bulunmadım. Küfür ve hakaret içeren söz söylemedim. Bana böyle bir isnatta bulunulmasını sindiremiyorum. Beraatimi istiyorum"



5

Manevi olarak zarar gördüğünü dile getiren Elit İşcan ise "Karavanda 'Allah belanı versin, yanıma yaklaşma' dedi ve karavanı terk etti. Prodüktöre anlattım. Bana, 'Efecan şu an alkollü. Bir şey yapamıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz' dedi" diye konuştu.



6

Yaklaşık 10 dakika sonra çekim alanında sanığın yeniden yanına geldiğini belirten oyuncu İşcan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:"Yanımda yönetmen asistanı bulunuyordu. Sanık bana yandan sarılarak 'öp beni' diyerek dudaklarını ve başını bana doğru uzatırken, ben kendimi geri çektim. Bu sebeple öpemedi. Ben olay yerinden uzaklaşırken görmediğim bir esnada arkamdan gelerek bana sarıldı. Kendisini iterek oradan uzaklaştım. Bunun üzerine bana küfür ve hakaret etti. İş arkadaşlığımız dışında sanıkla bir arkadaşlığımız olmamıştır"



7

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı Asli Gültekin, yasa gereği davaya katılma talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr