Edirne'deki aile katliamının sır perdesi çözüldü: Sarı lakaplı suç makinesini takma dişleri ele verdi!

Edirne'de 4 kişilik ailenin öldürülmesiyle ilgili aynı köyde yaşayan "Sarı" lakabıyla bilinen 25 yaşındaki Berk Erdoğan tutuklandı. Hırsızlık ve uyuşturucu kullanma suçlarından sabıkalı Erdoğan'ın takma dişleri, katliamın yapıldığı evde bulundu.

31.03.2022-16:27 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-16:58)

Edirne'de bulunan Uzunköprü ilçesinin Elmalı Köyünde, aynı aileden 4 kişi silahla vurulmuş halde evlerinde ölü olarak bulunmuştu. Yaşanan aile katliamının sır perdesi çözüldü. Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucu, çevresinde 'sarı' lakabıyla bilinen Berk Erdoğan tutuklandı.

Para ve altın detayı

Elmalı köyünde katledilen ailenin cenazeleri, dün köylerinde gerçekleştirilen cenaze merasimi ile toprağa verildi. Olayla ilgili Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ile takviye gelen ekipler, geniş kapsamlı bir inceleme çalışması başlattı. Köy camisinin minaresinde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Aile yakınları ile bazı köylülerin ifadelerine başvuruldu. 

Katledilen 26 yaşındaki Anıl Güner'in, çevresine "1 milyonum vardı, altın alıp yatırım yaptım. 900 altınım var, daha alacağım. Paramla yeni yatırımlar yapacağım" konuşmalarından yola çıkan jandarma ekipleri, olayın evdeki para ve altınların çalınmasıyla ilgili olabileceğine ağırlık vererek, soruşturmayı bu kapsamda derinleştirdi.

Berk Erdoğan

Evinde kanlı elbiseler bulundu

Edirne'nin Elmayı köyünden olan Berk Erdoğan'ın bir süre önce evlenerek Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleştiği öğrenildi. Erdoğan'ın yol kontrolleri sırasında yüzü ve ellerindeki yara izleri olduğu tespit edildi.  Polislere kaza yaptığını ve yaraların bu yüzden olduğunu öne süren Erdoğan, gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Erdoğan, yaşanan olaydan haberi olmadığını ve olay günü Çorlu'da bulunduğunu iddia etti. Erdoğan'ın Çorlu'daki evinde yapılan arama çalışmalarında 1000'e yakın mermi, boş şarjörler ve kanlı elbiseler bulundu. Erdoğan'ın ayakkabısının altında ve içinde cam kırıkları olduğu da belirlendi. Kanlı olan motosikletinden ve elbiselerden de örnekler alındı.

Düşen takma dişi onu ele verdi

Jandarmanın yaptığı çalışmada 'sarı' lakabıyla bilinen Berk Erdoğan'ın, olay günü Elmalı köyünde bulunduğu baz istasyonu kayıtlarından tespit edildi. Evde yapılan incelemede Erdoğan'ın takma dişi bulunurken, ev ve bahçede de ayakkabısının izleri tespit edildi. Erdoğan'ın dişinin, Anıl Erdoğan ile yaşanan arbede sırasında düştüğü ifade edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdoğan, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Erdoğan'ın, ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben yapmadım, haberim yok" sözlerinde bulundu.

Hırsızlık ve uyuşturucu suçundan sabıkalı

Sarı lakaplı Berk Erdoğan'ın hırsızlık ve uyuşturucu kullanma suçlarından sabıkası olduğu da tespit edildi. 1 yıl önce çalıştığı tesiste hırsızlık olayına karıştan Berk Erdoğan'ın bu nedenle işten kovulduğu da öğrenildi. İşten kovulmasının ardından anlaşmazlık yaşadığı babası ile tartışan Erdoğan'ın babası tarafından bacağından silahla vurularak yaralandığı, bu olaylarından ardından da ailesiyle birlikte Elmalı'dan ayrıldığı ve zaman zaman köye geldiği belirtildi.

Valilik açıklama yaptı

Yoğun bir çalışma sürdürdüklerini dile getiren Edirne Valisi Ekrem Canalp yaptığı açıklamada: "Son olarak biliyorsunuz, 1 tutuklama kararı verildi. Dolayısıyla bu tutuklama kararı neticesinde adli sürecin sonunu beraber bekleyeceğiz. Jandarmamız olayın oluşundan itibaren bütün mesaisini, zamanını merkezden ve Keşan'dan ilave ekiplerimizi takviye etmek suretiyle oraya yönlendirdik. 3 gün içinde çok yoğun bir çalışma yapıldı. Bu yoğun çalışma neticesinde dün gece vakti bir şekilde elde etmiş olduğumuz delilleri mahkemeye sunmak suretiyle mahkememiz de tutuklama kararı verdi. Buradan şunu da ifade etmek isterim, burada jandarmamızın yanı sıra polisimizin yapmış olduğu çalışmaların da çok faydasını gördük. Polisle jandarmanın müşterek çalışması oldu, bu müşterek çalışma neticesinde bu sonucu elde edebildik." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal