Edirne'de Kırmızı Alarm! 'Mavi Dil' Hastalığı Yüzünden 8 Köyde Karantina Başladı

Edirne'de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara hastalık buluştu, 8 köyde ‘mavi dil' karantinası başlatıldı.

24.09.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-11:11) Edirne'de Kırmızı Alarm! 'Mavi Dil' Hastalığı Yüzünden 8 Köyde Karantina Başladı

2 yıldır Dünya’da ve ülkemizde devam eden koronavirüs hala birçok can almaya devam ediyor. Ülkemizin koronavirüs ile mücadelesi devam ederken Edirne’den bir salgın haberi daha geldi. 

Edirne’de Havsa Belediyesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara bulaşan kan emen sineğin neden olduğu ‘mavi dil’ hastalığı görülmesi üzerine 8 köyde karantina kararı aldı. 

Gelen bilgilere göre, Edirne'nin merkez ve Havsa ilçesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda hastalıktan şüphelenilmesi üzerine, ilgi kurumlara bağlı uzman ekipler hayvanlardan numune aldı. Yapılan araştırmalar sonucu hayvanlara mavi dil hastalığı teşhisi konuldu. 

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yeni çıkan Mavi Dil Hastalığına karşı tüm tedbirleri alarak mücadele başlattı. Mavi Dil Hastalığı tespit edilen hayvanların bulunduğu köylerle beraber, çevrelerinde bulunan10 kilometrelik alanda başlatıldı. 

EDİRNE’DE MAVİ DİL YASAĞI 

Edirne'de karantina uygulanmaya başlanan köylerle ilgili Havsa Belediyesi de önemli karar aldı. Havsa Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda meydana gelen Mavi Dil Hastalığı sebebiyle, Havsa ilçesine bağlı olan 8 köyden hayvan pazarına gelecek hayvanların pazara alınmayacağını bildirdi. Hayvan pazarına alınmayacak köyler; Havsa ilçesine bağlı Azatlı ve Abalar, Edirne merkeze bağlı Orhaniye, Karakasım, Doyran, Elçili, Tayakadın ve Üyüklütatar.

EDİRNE,1 AY KARANTİNAYA ALINDI 

Edirne’de Mavi Dil hastalığı tespit edilen köylerde karantina uygulaması başladı. Bölge halkı konuyla ilgili; Mavi Dil Hastalığı tespit edilmiş hayvanların bulunduğu toplamda 10 kilometrelik bir alana karantina uygulandığını dile getirdi. Koyun sahiplerinin hayvanlarına aşı yaptırma telaşı içinde olduğunu da ekleyen köy halkı, hayvan satışlarının da 1 ay süreyle durdurulduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal