Edirne Valiliği son açıklamayı yaptı: “Ekmek fiyatında değişiklik yok!”

Edirne Valiliği, son günlerde yerel basında ve kamuoyunda dolaşan 200 gram ekmeğin 7,50 liradan satıldığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaparak fiyat tarifesinde bir değişiklik olmadığını bildirdi.

25.03.2024-16:26 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-16:26) Edirne Valiliği son açıklamayı yaptı: “Ekmek fiyatında değişiklik yok!”

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu fiyat artışıyla ilgili olarak kamuoyunda oluşan endişeleri gidermek ve doğru bilgilendirme yapmak amacıyla bu açıklamanın yapıldığı belirtildi. Yerel basında çıkan haberlerin kamuoyunda geniş yankı bulması ve vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine açıklamanın gerekli görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Edirne'deki ekmek fiyatlarında herhangi bir artış yapılmadığı ve fiyat tarifesinde bir değişiklik olmadığı vurgulandı. Bu doğrultuda, vatandaşların ekmek fiyatlarının sabit kaldığını ve herhangi bir zamlı satışın gerçekleşmediğini bilmesi gerektiği belirtildi.


Valilikten yazılı açıklama yapıldı

Edirne Valiliği, halkın sağlıklı ve ekonomik şekilde ekmek temin edebilmesi için gerekli tedbirlerin alınmaya devam edeceğini ve sürecin yakından takip edileceğini ifade ederek, şu açıklamayı paylaştı:

"Ekmek fiyat tarifeleri Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler kapsamında belirlenmektedir. Buna göre, ilgili odaların aldığı kararların öncelikle Ticaret Bakanlığına gönderilmesi ve bu sürecin tamamlanmasının ardından mevzuatta belirtilen süreler içerisinde Valiliğimize bildirilmesi gerekmektedir.

Bu noktada, ilgili odalar tarafından henüz Valiliğimize ulaşmış yeni bir fiyat tarifesi bulunmamaktadır. İlimizde halen geçerli olan halk tipi ekmek kilogram fiyatı 37,50 lira olup, 1 adet 200 gram ekmeğin 7,50 lira olarak satışı yapılmaktadır. Valiliğimize mevcut fiyat tarifesinin dışında meslek odalarınca alınmış farklı bir fiyat tarifesi ulaştığında mevzuatın verdiği yetki ile hareket edilecektir."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal