Çocuğunuz okula gidiyorsa Mart desteğini almayı unutmayın! 5.330 TL ödemeniz birikti

Çocuğu okula gidenlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi duyurdu! Mart ayında ekonomik ve sosyal destek ödemesi için kolları sıvadı. 5.330 TL ödemeleri hesaplara yatırdığını duyurdu.

25.03.2024-16:18 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-16:18) Çocuğunuz okula gidiyorsa Mart desteğini almayı unutmayın! 5.330 TL ödemeniz birikti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Mart ayının ödemeleri hız kesmeden tek tek hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Çocuğu okula giden vatandaşlara da özel olarak mart ayında destek ödemesi sunulmaya devam ediliyor. Özellikle çocukların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sunulan sosyal destek sayesinde haneler 5.330 TL’ye kadar ödemenin sahibi olabiliyorlar. SED yardımı olarak geçen bu sosyal destek yardımından her ay düzenli bir şekilde faydalanmakta mümkün. 

SED yardımları tek tek hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan SED yardımları Mart ayının ortasında tek tek hesaplara yatırıldı. Farklı kademelerde eğitim görmeye devam edilen düşük gelirli hastanelerdeki öğrencilere yönelik yapılan bu SED yardımı, öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek amacıyla sunuluyor. Buna ek olarak ailelerin maddi yükünü hafifletmek amacıyla ailelere de destek olunuyor.

Çocuğunuz okula gidiyorsa Mart desteğini almayı unutmayın! 5.330 TL ödemeniz birikti

Ocak ayında %50 zam yapılmıştı

Asgari ücrete ve emekli taban maaşlarına yapılan zammın ardından sosyal destek yardım ödemelerine de zam yapılması kararı alınmıştı. Bu alınan kararla birlikte tüm sosyal destek ödemelerine %50 oranında zam yapıldı. Böylelikle ocak ayından itibaren SED yardımları 5.330 TL olarak yatırılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan birçok sosyal destek yardımına Temmuz ayı itibariyle de zam yapılacağı konuşulanlar arasında. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından toplamda 6 aylık enflasyon oranına göre mevcut SED desteği olarak sunulan 5.330 TL’de zamlanacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal