Eczane Çalışanlarına Koronavirüs Aşısı Yapılmaya Başlandı

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde Türkiye'de başlatılan ‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsamında, eczane çalışanları da aşılanmaya başladı.

21.01.2021-16:14 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-16:53) Eczane Çalışanlarına Koronavirüs Aşısı Yapılmaya Başlandı

Tüm ülkede 14 Ocak tarihinde öncelikle sağlıkçıları kapsayacak şekilde başlatılan aşılama çalışmaları çerçevesinde, bugüne kadar 1 milyon 97 bin 612 kişiye aşı yapıldı.

Kovid-19 Aşılama Programı'na dahil edilmek üzere Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından ilaç ve eczacılık hizmetinin sunulmasında görev alan kişiler, 15 Ocak tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına tebliğ etti.

Yapılan görüşmelerden sonra, Birlik tarafından iletilen eczane çalışanları, ikinci eczacı, yardımcı eczacılar, sorumlu müdür (depo ve eczane), hastane haricinde çalışan kamu eczacıları, Bölge Eczacı Odası çalışanları, Türk Eczacıları Birliği ve Yurtdışından İlaç Temin Birimi personeli ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencileri için sisteme giriş işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı.

Bunun neticesinde, bugünden itibaren önümüzdeki 15 gün boyunca eczane ve ecza deposu çalışanlarıyla birlikte eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerine aşı yapılacak.

‘ECZANE ÇALIŞANLARINA DA HAK TANINMASI ÇOK İYİ’

Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı olan TEB İthal İlaç Birimi depo sorumlusu Süleyman Er, yaptığı açıklamasında, sağlık personeli olarak süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Salgın süresince görevlerini aktif olarak devam ettiklerini dile getiren Er, aşı yaptırmanın salgınla mücadelede oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Er, ‘Bu süreçte çok tedbir alındı, hala da tedbirlere herkesin uyması lazım. Sağlık personeline aşı hakkı tanınması çok önemli. Bu kapsamda eczane çalışanlarına da hak tanınması çok iyi’ dedi.

TEB'in Ar-Ge bölümünde araştırma uzmanı olan Murat Beşik de ‘İnsan hayatını aşılar, toplumların hayatını da aşı programları kurtarır’ ifadelerini kullandı.

Aşıların etkinlik oranlarıyla ilgili bilgi kirliliği olduğunu belirten Beşik, ‘Haberlerin doğru olanları da yanlış olanları da var. Ben aşımı oldum. Aşı olmaktan çekinen insanlara söyleyebileceğim şey, en kötü aşı bile virüsten çok daha iyidir, olacaktır’ ifadelerini kullandı.

Ankara Eczacı Odasında görevli personelden biri olan Evşen Yüksel de aşı olduğu için kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, ‘İnşallah, aşılamayla tüm dünyada Kovid biter çünkü çok zor bir sene atlattık’ dedi.

TEB'de görevli olan kişilerden biri olan Nur Meral Seyfeli salgında özellikle serbest eczacıları ve eczane personelinin vatandaşlarla birebir iletişimde olduğunu anımsatarak, ‘Vatandaşlar hasta olduklarını bilseler de bilmeseler de ilk gittikleri yer eczaneler. O yüzden burada çalışanların aşı olması gerekiyor. Bizler de aşımızı olduk, teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra aşı hakkı verilen tıp fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden Yağmur Karakoç da aşı olacağı için memnun olduğunu ifade ederek, salgının en kısa zamanda bitmesi temennisinde bulundu.

‘ECZANE ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZI AŞILANMAK İÇİN BEKLİYORUZ’

Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 Kliniği ve Aşı Birimi'nde görevli Doç. Dr. Orhan Küçükşahin, bir sağlıkçı olarak aşısını yaptırdığını kaydetti. Küçükşahin, konuşmasına şöyle devam etti:

 

‘Sağlık çalışanlarının en büyük destekçileri eczacılar, depolar ve eczanelerde çalışan arkadaşlarımız. Artık onlar da aşı takvimine alındı. Bakanımızın da belirttiği gibi tünelin ucu göründü. Tünelin görünen ucuna hızlı şekilde yaklaşmak için hızlı aşılanmamız lazım. O yüzden tüm meslektaşlarımızda gördüğümüz ilgiyi, eczacı ve eczane çalışanı arkadaşlarımızdan da bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam. Eczane çalışanı arkadaşlarımızı aşılanmak için bekliyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal