Eczacılardan uyarı geldi! Sorunlar düzeltilmezse iki ya da üç aya kadar çok daha ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız

TEİS Başkanı Nurten Saydan önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca insanın kaderi artık tek bir sektörün mecburi iyileşmesine kaldı. Artık ilaç yok, doktorlar istifa ediyor, insanlar iki aydan önce randevu alamıyor. Eğer sağlık sektöründeki sorunlar düzeltilmezse iki ya da üç ay sonra çok daha ciddi sorunlarla karşılaşacağız.

25.03.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-16:16) Eczacılardan uyarı geldi! Sorunlar düzeltilmezse iki ya da üç aya kadar çok daha ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, sağlık sektörünün çok ciddi bir sürece girdiğini açıkladı. Yapılan resmi açıklamada sağlık sektörünün kalıcı çözümlerle iyileştirilmemesi durumunda çok da ciddi sıkıntılar yaşanacağını duyuruldu. 

Nurten Saydan, sektörün ilaç konusunda da doktor konusunda da sıkıntıları olduğunu belirtti. Hastaların da randevu sürelerinin uzadığını ve bir hastanın tedavi görmek için MHRS hattını aradığında ortalama olarak iki ya da üç aydan önce randevu alamadığını hatırlattı. Böylece milyonlarca insanın kaderi yine tek bir sektöre bağlanmış oldu.

İki ay sonra ilaç bulamayacağız

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan: "İki ay sonra ilaç bulamayacağız." dedi. Kronik hastaların artık tedavilerinin daha zor şartlar altında yapıldığını, kronik hastaların raporlarını yenilemekte sıkıntılar yaşandığının da altını çizen Nurten Saydan, gerekli önlemler ve tedbirler alınmazsa koskoca sağlık sektörümüzün çökeceğini ifade etti. 

Nurten Saydan

Nurten Saydan, önümüzdeki günlerde, vatandaşlar daha da mağdur olmaya başlayacaklarını dile getirdi. Hastalardan sonra gelecek olan hastaların çok ciddi etkilediğini belirtti. Bir hastanın tedavisi, raporu ve ilaçları ile ilgili sorunların hızlıca çözülmesi gerekiyor ki tüm sorunlar hızlıca halledilsin. Ama bir hastaya bakamıyorken diğer hastalara da bakamadıklarını, bunun da bir hastadan sonra gelecek olan hastayı çok ciddi etkilediğini açıkladı. 

Büyük sıkıntılar yaşanacaktır

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, "büyük sıkıntılar yaşanacaktır" ifadelerini kullanması hem eczacıların hem de hastanelerin daha ciddi problemlerle boğuştuğunu gösteriyor. Özellikle son dönemde yaşanan doktor boykotları, ilaç bulunamıyor olması ve doktorların kronik hastalara karşı rapor yazamıyor olması demek gelecekte hepimizin sağlık açısından çok büyük sıkıntılar yaşayacağının işaretidir. Bugünden geri kalmaksızın hemen ama hemen önlemler alınmazsa hastalarımıza bakamayacak, ilaçlarımızı bulamayacak ve kronik hastaların raporlarını yazamayacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal