2022 yılı araç muayene ücretlerinde zam güncellemesi!

2022 yılı için araç muayene ücretlerine zam güncellemesi yapıldı. Yüzde 36.20 oranında zam yapılan araç muayenelerinin ne kadar olduğu ise araç sahipleri tarafından merak edilmeye başlandı. İşte, araç muayenelerinde 2022 yılı yeni fiyat listesi..

25.03.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-15:07) 2022 yılı araç muayene ücretlerinde zam güncellemesi!

Araç muayenesi işlemlerinde ücretler gelen yüzde 36.20 oranındaki zam sonrası yeniden güncellendi. 2022 yılı için geçerli olacak olan yeni fiyatlara zam ile birlikte KDV oranı da eklenerek liste fiyatları değiştirildi.

Vergi Usul Kanunu'nun genel tebliğinde yapılan değişiklikte araç muayene ücretlerine ilişkin değerin yüzde 36,20 oranında artmasına karar verildi. Muayene ücretine eklenen KDV oranı ile birlikte araç muayene fiyatı 2022 yılı için geçerli olmak üzere 258 TL’den 685 TL'ye çıkarıldı. 

Araç muayene ücretlerinde yeni fiyat listesi!

Araç muayene ücretlerinde yeni fiyat listesi!

Araç muayene işlemleri, aracın tipine göre değişiklik gösterir. 2022 yılı için yapılan yeni fiyat güncellemelerinde ise otomobil, minibüs ve kamyonların muayene ücreti 507,40 TL olarak belirlendi. Ayrıca,  özel araç taşıtı, arazi taşıtı ve römorkların muayene ücretleri de 507,40 TL oldu.

Römorklu ve römorksuz traktör ile birlikte motosiklet ve motorlu bisikletlerin muayene ücretleri yeni listede 258,42 TL olarak belirlenirken otobüs, kamyon, çekici ve tanker gibi büyük araçların muayene ücreti ise son güncellemeyle birlikte 685,58 TL'ye yükseldi.

"Araç muayene randevusu alma"

Araç muayene randevusu alma

Araç muayenesinde ücret ödeme yeri olarak TÜVTÜRK istasyonları belirlenmiştir. Randevu usulü çalışan bu istasyonlarda randevu almak için TÜVTÜRK’ün resmi intenet sitesi 'tuvturk.com.tr' adresi kullanılır. Ayrıca çağrı merkezi veya e-Devlet sistemi üzerinden de randevu alma işlemi yapılabilir.

Araç muayenesi için alınan randevu gününde araç sahibi yanında bulundurması gerekenler ie şöyle sıralanmıştır:

- Ruhsat

- Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi

- LPG’li ve CNG’li araçlar için etiket

- Araç muayenesini bir başkası gerçekleştiriyorsa vekalet belgesi

- İlk yardım çantası

- Yangın söndürme tüpü

- Üçgen reflektör

- Stepne

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal