Ece Güner kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner ne iş yapıyor? Ece Güner hayatı ve biyografisi

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Ece Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa ettiğini açıkladı. Ece Güner’in istifa haberleri sonrasında, Ece Güner hayatı, Ece Güner İYİ Parti gibi terimler sorgulanmaya başlandı. Peki Ece Güner kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner ne iş yapıyor? İşte Ece Güner hayatı ve biyografisi…

14.12.2023-16:34 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-16:34)

İYİ Parti’de yerel seçimler öncesinde bir istifa haberi daha geldi. Partide Genel Başkan Yardımcısı olan Ece Güner, İstanbul ve Ankara’da aday konusunda işbirliği yapılmamasını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Peki Ece Güner Kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner ne iş yapıyor?

Ece Güner İYİ Parti’den istifa mı etti?

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ece Güner, partisinin yerel seçimler konusundaki ittifak talebini reddetmesini desteklemediğini belirterek, “Yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir.” dedi.

Ece Güner

Ece Güner kimdir?

Ece Güner, 1969 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Çocukluğunu ve gençliğini Fransa’da geçiren Güner, 1992 yılında Fransa’nın en iyi hukuk fakültesi olarak kabul edilen Faculté de Droit et de Sciences Économiques de Paris, Sorbonne (yeni adıyla, Paris II, Pantheon-Assas) Üniversitesi’nden en üst dereceyle mezun oldu. Ece Güner daha sonrasında Türkiye’nin önemli üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi’nde denklik eğitimini tamamladı.

1994 yılında İstanbul Barosu’na kaydolan Ece Güner, özellikle sınır ötesi birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kamu-özel ortaklıkları ve finansman projelerinde Türkiye'nin önde gelen avukatlarından biridir.

2018’de, Ülkem İçin Çare kitabını yayımladı. Ece Güner , anadil seviyesinde Fransızca ve İngilizce, orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve çocuklu. İstanbul’da yaşıyor.

Ece Güner, 14 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı görevinden istifa etmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal