Ebru Akel Kimdir?

Türk televizyonlarında sunuculuk ve oyunculuk yapmakta olan Ebru Akel, ülkenin sevilen ve beğenilen karakterlerinden biridir. Ebru Akel hakkında bilgi edinmek isteyenler, onun hayatını ve kariyer serüvenini bu yazımızda bulabilirler.

22.06.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:35) Ebru Akel Kimdir?

Ebru Akel, ünlü bir oyuncu ve televizyon sunucusudur. 25 senedir bu alanlarda çalışmalar yaparak hayatını sürdürmektedir. Medyada, özel hayatı ile magazinel anlamda çok sık karşılaşmadığımız Akel, şu anda 44 yaşındadır. 2012’de, iş adamı Özer sancak ile hayatını birleştiren Ebru Akeli’in 7 yaşında bir oğlu var.

Ebru Akel Hayatı

Ebru Akel 1 Mart 1976’da İzmir’de doğdu. Deniz ve Şeniz adında iki ablası olan Akel, ailenin en küçük bireyi olarak dünyaya geldi. Annesi Nedret Akel İzmir’de AKP İl Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı yaptı. Babası Selahattin Akel ise İzmir’de, tekstilcilik alanında önemli bir konumdadır. 7 yaşında ailesinin teşviği ile baleye başlayan Ebru Akel, ilköğrenimini Gazi İlkokulu’nda tamamladı. Ebru Akel’in hayatı, daha sonra 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Bale bölümüne geçiş yaparak devam etti. Ortaokul, lise ve üniversiteyi burada okudu.

Ebru Akel Kariyer Hayatı

Deniz Akel, günümüzde ismi çok sık duyulan pek çok müzik klibinin yönetmenliğini yaptı. Bale eğitimi almış olmasının verdiği yetkinlik ile Ebru Akel de ilk olarak, ablası Deniz Akel’in yönetmenlik yaptığı bir müzik klibinde dansçı olarak yer aldı. Daha sonra beli ile ilgili sağlık problemleri nedeniyle bale yapmayı bıraktı. Kariyerini televizyon ekranlarında sürdüren Akel, ilk kez 1996 yılında, ‘Hiç Bana Sordun’ mu isimli dizide rol aldı. İlk sunuculuğunu ise, 1996’da ‘Motor Life’ isimli televizyon programında gerçekleştirdi. Ebru Akel hakkında bilgi edinmek için özellikle 90’ların son yıllarına göz atmak gerekir.

Akel, meslek hayatının ivme kazanmaya başladığı sene olan 1998’de, oynadığı ‘Eltiler’ adlı dizi ile ekran yolculuğuna devam etti.

Sonrasında yine 1998’de, ‘Sihirli Ayna’ adlı moda programında sunuculuk yapmaya başlaması, Ebru Akel’in kariyeri ile ilgili bir dönüm noktası oldu. 2000 senesinde kadar bu programda çalışmaya devam etti. Bu sırada bir yandan da aynı yıllarda, zamanın ses getiren dizilerinden ‘Kara Melek’te oyunculuk yaptı. 2000 -2001 senelerinde de hayatına oyunculuk yaparak yön verdi. Bu yıllarda, ‘Benim İçin Ağlama’ ve’ Kumsaldaki İzler’ dizilerinde rol aldı.

2001 ve sonrasında ise sunuculuğa ağırlık vererek ‘Best Model Of The World’ isimli, prestijli güzellik yarışmasını ve ‘Hepsi Gerçek’ adlı şov programını sundu.

2003 senesinde Türk televizyonlarında yükselmeye başlayan evlilik programlarında yine sunucu olarak yer aldı. ‘Biz Evleniyoruz’, ‘Sevda Masalı’, ‘Gelinim Olur Musun’ gibi pek çok televizyon programında sunuculuk yaptı. 2005 senesinde ise, ‘Size Anne Diyebilir Miyim’ programında 8,5 saat süren canlı yayın sunuculuğu ile bu alanda adından çok söz ettirdi.

2005 ‘te bir yandan televizyon sunuculuğuna devam eden Ebru Akel, bir yandan reklam filmlerinde oyunculuk yapmaya başladı. Önemli bir kozmetik markasında, 2 yıl boyunca saç modelliği yaptı. Türkiye’de, uluslararası bir marka ile anlaşma imzalayan ilk model oldu. Bu dönemde pek çok başarılı işte daha yer aldı. Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ gibi önemli sanatçıların yer aldığı ‘Organize İşler’ isimli sinema filminde, Nilüfer rolünü canlandırdı. Yine aynı sene, ‘İlk Göz Ağrısı’ adlı televizyon dizisinde Cem Davran ile başrol paylaştı. Bir taraftan sunuculuğu da bırakmayan Ebru Akel, 2006 ve 2007 yıllarında ‘Oryantal Star’ isimli yarışma programını sundu. 2008’de ise, ünlü yönetmen Abdullah Oğuz’un çektiği ‘Sıcak’ isimli sinema filminde oynadı.

2010-2011 senelerinde, dönemin ünlü dizilerinden ‘Küçük Sırlar’da ‘Biricik’ karakterini canlandırdı. 2012’de ‘Krem’ isimli dizide yer aldı. Son olarak, 2015 ‘te, ‘Bu Tarz Benim’ adlı moda yarışmasında sunucu olarak karşımızdaydı. Bunlar haricinde 2006’dan bu yana Ebru Akel, kendi ismini verdiği kıyafet, çanta, şapka tasarımları ile de moda dünyasında yer almaktadır. Ebru Akel hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, bu tasarımları da takip edebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal