Ebeveynlere müjdeli haber! PTT başvuruları başladı: Her çocuk için 1.250 TL kırtasiye yardımı!

PTT ve kamu bankaları ödemeleri başlattı. Her çocuğa okul ve kırtasiye masrafları için 1.250 TL ödeme yapılacak. İşte merak edilen tüm detaylar..

29.03.2022-09:50 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-10:07) Ebeveynlere müjdeli haber! PTT başvuruları başladı: Her çocuk için 1.250 TL kırtasiye yardımı!

Ebeveynlere her çocuk için 1.250 TL ve üstünde bir ödeme yapılacak. Bu ödemler PTT ve kamu bankaları üstünden gerçekleşecek. Artık oku ve kırtasiye ihtiyaçları vatandaşımız için problem olmayacak. Okulların açılmasıyla ortaya çıkan kırtasiye ve okul masrafları da pek çok vatandaşımızı zora sokmaktadır. Zor zamanlarda devlet bu yurttaşlarımıza destek olarak ihtiyacı olan ailelerimize 1.250 TL ve üstünde ödemeler gerçekleştirecek.

Çocuk başına 1.250 TL ödeme yapılacak

Kırtasiye ve okul masraflarının giderilmesi için ödenecek olan 1.250 TL’ye kadar olan ödemeler hususunda gerekli olan tüm açıklamaları aile ve sosyal hizmetler bakanlığı açıkladı. Aile ve sosyal hizmetler bakanının yapmış olduğu açıklamaya göre parasal durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza bu yardım ödemesi yapılacak. Ancak bu yardım ödemesinden yararlanmak için müracaat yapmak gerekiyor.

Kırtasiye Yardımı

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı duyurdu. Ebeveynlere her çocuk için 1.250 TL SED ödemesi yapılacak. Bakanlığın yapacağı bu ödemeler ile çocukların okul ihtiyaçları giderilecek. Eylül ayında başlayacak olan bu ödemelerden yararlanmak için ihtiyaç sahibi olmak şart. Toplamda 170 000 000 TL ödenek hazırlanmış durumda. Bu ödemeler ihtiyaç sahibi ailelerin tümüne dağıtılacaktır. 15 Eylül itibari ile müracaatta bulunan ve müracaat onayı alan her vatandaşa bu ödeme yapılacak. Bu ödemeleri yurttaşlar PTT ve kamu bankaları üstünden alabilecekler.

Başvuruları nasıl yapılacak?

SED müracaatında bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız bağlı oldukları il ve ilçedeki sosyal hizmet müdürlüklerine ve sosyal yardımlaşma müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekiyor. Başvuru yapıldıkları sırada yurttaşlardan bazı belgeler istenir. Bu belgeler dilekçe, T.C kimlik ve sağlık raporudur.

Bu belgeler ile müracaat yapan yurttaşlar ödemelerden faydalanabilecek. Ek olarak okula giden öğrencilerimizin masraflarını karşılamak adına sosyal yardımlardan da faydalanılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal