EBA nedir, nasıl kullanılır? Eğitim Bilişim Ağı amacı nedir, EBA ne işe yarar?

Koronavirüs salgının başlangıcıyla beraber öğrencilerin hayatına giriş yapan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında merak edilen sorular bulunuyor. Peki EBA nedir, nasıl kullanılır? Eğitim Bilişim Ağı amacı nedir, EBA ne işe yarar? EBA hakkında merak edilenler haberimizde...

23.05.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-08:59) EBA nedir, nasıl kullanılır? Eğitim Bilişim Ağı amacı nedir, EBA ne işe yarar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA), koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber öğrencilerin hayatında önemli bir yer edinmeye başladı. Online olarak ders anlatımını ve dinlenmesini sağlayan EBA hakkında bir çok insanın kafasında bazı soru işaretleri bulunuyor. EBA konusunda detaylı bilgi edinmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki EBA nedir, nasıl kullanılır? Eğitim Bilişim Ağı amacı nedir, EBA ne işe yarar?

EBA nedir, nasıl kullanılır?

Tam adıyla Eğitim Bilişim Ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA sayesinde öğretmenler kendilerinin hazırladıkları içerikleri yükleyebildikleri gibi diğer öğretmenlerin hazırladıkları not, sunum gibi içeriklere de anında ulaşabilmektedirler. Söz konusu sistemin hayata geçirilmesiyle beraber öğretmenler arasındaki iletişim çok daha kolay bir hal almış ve açıldığı günden bu yana EBA milyonlarca ziyarete ulaşarak büyük bir başarı örneği göstermiştir.

EBA nedir

Eğitim Bilişim Ağı amacı nedir, EBA ne işe yarar?

EBA sistemi hem öğretmenler ve öğrencilerin ücretsiz olarak sayısız içeriğe ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Öğretmenler hazırladıkları içerikleri sunabilirken, öğrenciler de öğretmenlerin hazırlamış olduğu bu içerikleri kolaylıkla ulaşabilmektedir.

EBA, internet sitesinde kuruluş amaçlarını şu şekillerde ifade etmiştir:

Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,

Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,

İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek,

Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak,

Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak,

Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek,

Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak,

Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak,

Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur.

İnternet ortamında her geçen gün edinmesi zorlaşan doğru bilgi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın attığı önemli bir adım olan EBA sistemi ihtiyaç duyulan her yerde günümüz teknolojilerini kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyerek, teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaya çalışmıştır. EBA’nın internet sitesine giriş yaparak sayısız içeriğe kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal