e-Ticaret'teki Kirli Oyun Ortaya Çıktı: Stok Yok Diye Tüketicileri Dolandırıyorlar

Dünya genelinde bir süredir döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar e-Ticaret’te de kirli oyunları artırdı. İşte bazı e-Ticaret firmalarının yaptığı stok kalmadı oyunu…

12.12.2021-09:39 - (Son Güncelleme: 12.12.2021-09:39) e-Ticaret'teki Kirli Oyun Ortaya Çıktı: Stok Yok Diye Tüketicileri Dolandırıyorlar

Son haftaların en çok konuşulan konularından biri şüphesiz ki döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar. Zamların artması ve birçok şeyin pahalanması üzerine tartışmalar devam ederken, e-Ticaret firmalarından bazıları, dövizdeki dalgalanmaları avantaja çevirmeye çalışıyor. Verilen siparişleri ‘stok kalmadı’ diye iptal ettiren bazı firmalar aynı ürünü daha sonra yüksek fiyattan satıyor. 

STOK KALMADI DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT!

Dünya genelinde son yıllarda online tüketim giderek arttı. Her ihtiyacını e-Ticaret siteleri üzerinden karşılayan vatandaşlar, dövizde yaşanan dalgalanmalar sonrası online alışverişlerde mağduriyet yaşamaya başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, son dönemde e-Ticaret platformlarındaki stok oyununa dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları uyardı. Çevikoğlu "Bilindiği üzere ürün alıcıya teslim edilmeden e-Ticaret platformları ürünün ücretini mağazalara geçmiyor. Ancak bazı satıcılar ürünü sattıktan sonra müşterisine 'Stokumuz tükendi' diyerek, birkaç gün tüketiciyi oyalıyor. Eğer o sürede ürün fiyatı artarsa satışı iptal ederek para iadesini sağlayıp ürünü yeniden yüksek fiyattan satışa koyuyor. Bu şekilde stokçuluk yapanları tespit ederek fırsatçılara izin vermiyoruz" şeklinde konuştu. 

STOK BAHANESİ İLE SİPARİŞ İPTALİ YAPAN FİRMALARI ŞİKAYET EDİN

Son dönemlerde ‘stok yok’ bahanesi ile sipariş iptalinin arttığına dikkat çeken Çevikoğlu, bu durumla karşılaşan tüketicinin, hemen kendilerine başvurmasını belirtti. e-Ticaret sektörünün giderek büyüdüğünü ve bugüne kadar fahiş fiyatlar başta olmak üzere birçok sahtekarlıkla mücadele verdiklerini dile getiren Çevikoğlu "Covid-19 salgını sonrası e-Ticaret'te satış yapan firma sayısı 320 binlere ulaştı. Bunlar içerisinde iyi satıcılar da kötü satıcılar da olabiliyor. Biz de sektör olarak bu kötü satıcıları tespit etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Geliştirdiğimiz yazılımla fiyat-indirim kıyaslamaları yaparak sahte indirimleri bu yazılımla tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz firmaları önce uyardıktan sonra, aynı yöntemi devam ettirdikleri takdirde platformumuzdan çıkararak gerekli mercilere şikâyet ediyoruz" dedi. 

MİLLİ İNDİRİM GÜNLERİ BU YILDA OLACAK

Geçtiğimiz yıllarda satıcıların ellerinde kalan ürünlerin bitmesi için milli indirim günleri başlattıklarını hatırlatan Çevikoğlu, "Geçen yıl ilk defa başlattığımız millî indirim günleri kapsamında bütün firmalara bir önceki yıldan kalan ürünlerini bitirmeleri için stoklarını boşaltmaları çağrısında bulunmuştuk. Bu yıl da aynı şekilde gelenekselleştirdiğimiz indirim günleri kapsamında yılın son pazarı olan 26 Aralık Pazar gününden yeni yılın ilk ışıklarına kadar gerçek indirimlerle üreticilerin stoklarını eritmelerine yardımcı olacağız." Diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal