E-Ticarette Sıklıkla Kullanılan Shopier Nedir?

Özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen e-ticaret platformu Shopier'in nasıl işlediği merak konusu oldu. Birçok girişimci işletmenin seçtiği bu yöntem nasıl kullanılıyor, ne kadar komisyon alınıyor, yasal mı, güvenli mi?

10.03.2021-15:15 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-12:51) E-Ticarette Sıklıkla Kullanılan Shopier Nedir?

Shopier, bireysel satış yapmak isteyen kişilerce ve küçük yerel işletmelerce sıklıkla kullanılan e-ticaret ödeme platformudur. Kullanım kolaylığı nedeniyle e-ticarette başlangıç seviyesinde olan kişiler için oldukça uygundur. 

Shopier üzerinden çok fazla teknik bilgi olmadan satış yapmak ve ödeme almak mümkündür. Bunun için sosyal medya hesapları ya da web sitesi kullanılarak sanal dükkân açmak ve hızlı bir şekilde satış yapmaya başlamak yeterlidir. Shopier, özellikle son yıllarda sıklıkla kullanılan bir sistem haline geldi. İşte detayları…

NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Shopier, özellikle küçük çaptaki yerel işletmeler ve internet üzerinden bireysel olarak satış yapmak isteyen kişiler için piyasaya sürülen bir yöntem. Öte yandan Shopier, tamamen yerli bir yazılım kullanılarak tasarlanan bir uygulamadır. Shopier’in geliştiricisi Değer Teknoloji A.Ş. olarak bilinmektedir.

Başlangıç seviyesinde satış yapmak isteyen kişiler bu uygulamaya ürünler ekleyerek; sipariş yönetimi, online ödeme ve iade yönetimlerini tek bir alanda toplaması mümkündür. Shopier kullanılarak aşağıda yer alan platformlardan satış yapılabilmektedir.

- Dijital pazar yerinde satış (Listeleme yapan e-ticaret siteleri)

- Sosyal medya üzerinden satış

- İnternet üzerinden satış

Sosyal medya üzerinden yapacağınız satışlarda açmış olduğunuz sanal dükkanda yer alan ürünlerin bağlantı adresleri yer almaktadır. Bu adresi kolay bir şekilde kopyalayarak ödemeyi yapacak kişinin iletişim ağına göndermek mümkündür. Shopier başlangıç panelinde Whatsapp üzerinden paylaş ya da Facebook üzerinden paylaş seçenekleri de yer almaktadır.


KOMİSYON ORANI NE KADARDIR?

Shopier üzerinden satış yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru “Shopier komisyon oranı ne kadar” sorusu. Platform, kullanıcılarının yaptığı her satış sonrasında sabit bir oranda komisyon kesintisi yapmaktadır.

Shopier’de gerçekleşen işlemlerin ödemeleri satıcılara Çarşamba günleri yapılır. Panel üzerinde tahsilat bölümünden hesabınıza aktarılacak para ile kesilecek olan oranı görmek mümkündür.

Bir diğer kesinti de hizmet bedelidir. Hizmet bedelinin belirlenmesinde ise bir önceki ayın satışları belirleyici rol oynamaktadır. Aylık olarak yapmış olduğunuz satışlar 5000 TL limitinin alt bandında ise kesintiler %4.99 + 0.49 + KDV olarak belirlenmektedir. Miktar üzerine çıktığında %2,99 + 0.49 oranıyla devam edilir.

Taksitli ödeme yapılacak ise taksit sayısına göre aradaki vade farkı alıcılar tarafından ödenmektedir. Bu noktada satıcılara vade farkı yansıtılmaz. Ayrıca, satıcıya yapılacak ödemeler peşin olarak gerçekleştirilir. Bu da kullanıcılar için olumlu bir etki yaratmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal