E-sporcu nedir, nasıl olunur? 2022 e-sporcu olma şartları ve belgeleri

Günümüzde büyük gelişim gösteren sektörlerden birisi olan e-spor alanında yer almak isteyen oyuncular, e-sporcu olma konusunda araştırmalarına devam ediyor. Peki E-sporcu nedir, nasıl olunur? 2022 e-sporcu olma şartları ve belgeleri haberimizde...

28.06.2022-07:01 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-07:01) E-sporcu nedir, nasıl olunur? 2022 e-sporcu olma şartları ve belgeleri

Dünya genelinde olduğu kadar Türkiye’de de son yılların yükseliş gösteren sektörlerinden birisi olan e-spor sektörü futbol sporu ile kafa tutacak derecedeki yatırımlarıyla dünya genelinde pek çok yatırımcının ve oyun severin dikkatini çekiyor. Öyle ki gelecek yıllarda e-spor dalının Olimpiyat Oyunları’nda yer alması için bazı çalışmalar yapılıyor. Bu önemde bir spor dalı olan e-sporda yer alma ve kariyerini yükseltme isteği milyonlarca oyun severi cezbediyor. Günümüzde büyük gelişim gösteren sektörlerden birisi olan e-spor alanında yer almak isteyen oyuncular, e-sporcu olma konusunda araştırmalarına devam ediyor. Peki E-sporcu nedir, nasıl olunur?

E-sporcu nedir?

İlk olarak ABD’de ortaya çıkan sonrasında popülerliğini Avrupa’ya da taşıyan e-spor sektörü, profesyonel oyuncuların belirlenmiş kurallar dahilinde karşılaşmalara çıktıkları müsabakalardır. Oyuncular tamamen online bir ortamda karşı karşıya gelmektedir. Günümüzde e-spor dalında oynanan oyunlar şunlardır:

E-sporcu olma şartları

League Of Legends

DOTA 2

StarCraft II

Counter Strike : Global Offensive

CS GO

PUBG

Fifa

E-sporcu nasıl olunur?

E-sporcu olmak isteyenlerin yapmaları gereken ilk şey bir e-spor lisansı sahibi olmaktır. E-spor lisansı almak isteyenlerin yapmaları gereken işlemler şunlardır:

TESFED'in sitesinden indirilip doldurulacak sağlık beyanı belgesi,

TC kimlik kartı fotokopisi (çektikten sonra kağıdın boş bir yerine "tarafıma aittir" yazıp imzalamak gerekiyor),

Bağlı olunan ilin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sitesinden indirip doldurulacak 1 adet tescil fişi,

2 adet vesikalık fotoğraf

E-sporcu olma şartları nelerdir?

E-sporcu olmak isteyenlerin belirli bir yaş sınırını karşılaması ve herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı e-sporcu olma yaş sınırını 6 yaş olarak belirlemiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal