E-Devlet’ten Vatandaşlara Yeni Hizmet: Derneklere Üyelik Başvurusu Yapılacak

e-Devlet’te yeni bir hizmet kullanıma sunuldu. Vatandaşlar bu yeni hizmet sayesinde derneklere üyelik başvurusu yapabilecek.

14.01.2022-14:04 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-14:51) E-Devlet’ten Vatandaşlara Yeni Hizmet: Derneklere Üyelik Başvurusu Yapılacak

e-Devlet’te yeni bir hizmet vatandaşların kullanımına açıldı. Yapılan yenilikte, isteyenler e-Devlet üzerinden derneklere üyelik sağlayabilecek. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgiye göre, e-Devlet’e yeni bir uygulama getirildi. Yapılan yenilikte artık e-Devlet üzerinden derneklere üye olunabilecek. 

TWİTTER’DAN PAYLAŞILDI

Yapılan yenilik vatandaşlara İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün Twitter sayfasından yapılan açıklama ile duyuruldu, "Derneklere üye olmak artık daha kolay! e-devlet üzerinden “Dernek Üyelik Başvurusu” hizmeti kullanıma açılmıştır. " denildi.

DERNEKLERE ÜYE OLMAK ÇOK KOLAY 

Vatandaşları bilgilendirmek için twitter üzerinden yapılan detaylı açıklamada; Sivil toplum yüksek katılımla yükselir. Yükselen Sivil toplum ise güçlü Türkiye demektir. İşte bu nedenle dernek üyeliğini dijital ortama taşıyarak kolaylaştırdık. Artık e devlet üzerinden herhangi bir derneğe üye olup olmadığınızı sorgulayabilir. Dernek üyeliği başvurunuzu yapabilir veya üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz’’ ifadeleri yer aldı. 

e-Devlet üzerinden dernek üyeliği nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN DERNEK ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden dernek üyelik başvuru süreci ise şu şekilde:

-e-Devlet üzerinden dernek üyelik başvurusu alanına giriş yapın.

-Üye olmak istediğiniz derneğe ait bilgi ve belgeleri sisteme girin.

-Dernek üyelik başvuru formunuz e-imza veya mobil imzalı olarak DERBİS üzerinden ilgili derneğe iletilecektir.

-İlgili dernek başvurunuzu yine DERBİS üzerinden kabul veya reddedecektir.

-Başvuru durumunuzu e-devlet dernek üyelik başvurusu alanında yer alan başvuru listesi bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal