E – Devlet’ten 14.000 TL hakkınızı almayı unutmayın! Sayılı günler kaldı

E - Devlet üzerinden 14.000 TL destek ödemesi verileceği duyuruldu. Başvuru ekranı aktif edildi. Hemen başvuruyu yapan 14.000 TL trink nakit destek ödemesini alabilecek.

14.03.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-11:09) E – Devlet’ten 14.000 TL hakkınızı almayı unutmayın! Sayılı günler kaldı

E - Devlet üzerinden yeni bir destek ödemesine daha imza atıldı. Bakanlık ve devlet iş birliği ile sunulacak olan bu maddi destek eşini kaybetmiş, maddi sıkıntı yaşayan kadınlara yönelik sunulacak. Sunulan bu destek ödemesi kapsamında vatandaşlar 14.000 TL tutarındaki yardım ödemesinden, E - devlet üzerinden başvuru yaparak anında faydalanmaya başlayabilecek. Maddi sıkıntı yaşayan, eşini kaybetmiş kadınlara yönelik sunulacak olan destek ödemesi sayesinde kadınların bir nebzede olsun ekonomik sıkıntıları geride bırakması hedefleniyor. 

18 yaş üstü olanlar yardımdan faydalanabilecek

E - Devlet üzerinden eşini kaybetmiş ve maddi desteğe ihtiyacı olan kadınlar için sunulan bu destek ödemesi için belirli şartları karşılamak gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş olması ve yeni TC kimlik kartına sahip olmaları şartı mevcut. Resmi işlem yapılacağından kaynaklı eski kartlarla artık işlem yapılamıyor. Bu sebeple E -  Devlet üzerinden başvuruda bulunacak olan kişilerin muhakkak yeni TC kimlik kartına geçiş sağlamış olmaları şartı mevcut. 

e - devlet kadınlara 14 Bin TL yardım desteği

Başvurularını eksiksiz şekilde E - Devlet üzerinden ileten kadınlar, başvuruları onaylanması halinde telefonlarına onay mesajı alacak. PTT şubelerinden hiç beklemeden ödemelerini trink olarak anında alabilecekler. 

14.000 TL destek ödemesine nasıl başvurulur?

Eşini kaybetmiş kadınlar E -  Devlet üzerinden sunulacak olan 14.000 TL tutarındaki yardımdan faydalanmak istiyorlarsa; E - Devlet üzerinden başvurularını iletmeleri yeterli olacak. İlk etapta E - Devlet sistemine giriş sağlayarak; TC kimlik numarası ve şifre ile oturum açılması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulacak olan bu yardım için E - Devlet üzerinden bakanlığın resmi sayfasına giriş sağlanarak destek ödemesi başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurulmalı. Başvuru formu hatasız ve eksiksiz şekilde dolduran vatandaşların, yollamış olduğu formlar kabul edilecek olup değerlendirmeye alınacak. 

Başvuru onaylanması halinde ise PTT aracılığıyla 14.000 TL tutarında nakit destek ödemesi sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT iş birliği ile sunulacak olan bu yardımdan yararlanmanız için sadece başvuru formunuzu doldurmanız yeterli.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal