E-Devlet'e yeni hizmet: Kimlik kartı kayıp bildirimi uygulama üzerinden yapılacak

Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için hizmetleri tek noktada güvenli bir şekilde sunan e-Devlet, T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi işlemlerinin de platform üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

01.03.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-16:01) E-Devlet'e yeni hizmet: Kimlik kartı kayıp bildirimi uygulama üzerinden yapılacak

Günlük hayatı kolaylaştıran e-Devlet her geçen gün bünyesine yeni bir özellik katmaya devam ediyor. Yeni özellikle birlikte Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı olan T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılacağını açıkladı. 

Kişi kendisi veya çocuğu adına sistem üzerinden başvuruda bulunabilecek 

E-Devlet uygulamasına gelen hizmetle birlikte kişi kendisi için ya da 15 yaşını tamamlamamış velisi/vasisi olduğu kişiler adına uygulama üzerinden kimlik kartının kayıp olduğuna dar bildirimde bulunabilecek veya daha öncesinden yapılan bildirinin sorgusunu yapabilecek. 

E- devlet kimlik kartı kayıp bildirimi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet’e gelen yeni özelliğin hem kısıtlama yapmak hem de kısıtlamayı kaldırmak olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; ‘Bugüne kadar vatandaşlarımız çalıntı, sahte kimlik ve benzeri durumlarda kişilerin iradeleri dışında şirket veya ticari işletmelere ortak/yetkili olarak eklenmelerinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine başvurmakta ve müdürlüklerce MERSİS'teki kimlik numaraları üzerine kısıt konulmaktaydı'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal