e-Devlet Hac tercihleri nasıl yapılır? e-Devlet Hac organizasyon tercih işlemleri

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının hac organizasyon işlemleri bir süre önce e-devlet çatısı altına getirildi. Binlerce hacı adayı ise hac organizasyon tercih işlemlerinin e-Devlet sisteminden nasıl gerçekleştirileceğini araştırmaya başlarken 'e-Devlet Hac tercihleri nasıl yapılır?' sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte, detaylı anlatımlarla e-Devlet Hac organizasyon tercih işlemleri..

21.05.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-15:29) e-Devlet Hac tercihleri nasıl yapılır? e-Devlet Hac organizasyon tercih işlemleri

Pandemi nedeniyle hac ziyaretleri durdurulmuş ve hacı adayları kutsal topraklara gidebilmek için gerekli izinlerin çıkmasını beklemişti. Sabırla beklene gün nihayetinde gelirken 2 yıl aradan sonra kutsal topraklar hacı adaylarını kabul edeceğini duyurmuştu. Yapılan bu duyuru sonrası açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ise Türkiye'den 37 bin 770 kişinin hacca gideceğini bildirmişti.

9 Mayıs 2022 tarihinde başlatılan hac tercihi ve hac kesin kayıt işlemleri yeni alınan karar gereği e-Devlet çatısı altına alındı ve sistem üzerinden kabul edilmeye başlandı. Binlerce hacı adayı ise 2022 hac tercihlerinin e-Devlet üzerinden nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

e-Devlet Hac tercihleri nasıl yapılır

Hac ön kayıtları ve kura sonuçları ile birlikte organizasyon seçimleri, kesin kayıt işlemlerinin de e-Devlet sistemine getirilmesi sonrası hacı adayları kutsal topraklara girişlerde kendilerinden istenecek olan aşı ve pasaport bilgilerini de buradan işeme alacaklar. Kutsal topraklar ziyareti için gün saymaya başlayan hacı adayları ise tü-m bu işlemlerin yanı sıra hac organizasyon tercih işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğini sorguluyorlar.

e-Devlet Hac organizasyon tercih işlemleri

Hacca gitmek isteyen adaylar, yapacakları ön kayıt başvurusunda hac konaklama türünü, hac kurasına katılma isteğini ve birlikte gideceği kişilerle yapılan bağlantıyı belirterek müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Hacı adayları aynı zamanda geçmiş yıllarda yapılan başvuruda konaklama türü, birlikte gidilecek kişi bağlantıları, kura katılım taleplerinde il, adres ve iletişim bilgilerinde değişiklik yapabiliyorlar.

e-Devlet sisteminden hac ön kayıt ile ilgili başvuru yapmak için ilk olarak in başvuru kayıt butonunu tıklayın. Hac ücreti daha önceden yatırılmamışsa bu ödemeyi ön kayıt işleminden önce mutlaka gerçekleştirin. Hac ücretinin yatılması sonrasında ise ilk aşamada hac organizasyonuyla ilgili işlemeleri takip ederek kuraya girmek istediğiniz ili ve ilçeyi seçin ve iletişim kısmına istenilen bilgiler tam ve eksiksiz doldurun.

Devam et butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada Kur’anı Kerim bilgisi ile sağlık bilgilerime ulaşılması kısmını doldurum ve konaklama türünde oda tercihi ya da otel türünü seçin. Kuraya tek başınıza katılacaksanız ilgili alanı işaretleyiniz ve devam et butonuna yeniden basın. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal