Türkiye'de yaşayan en zehirli yılanlar

Türkiye'de yaşayan en zehirli yılanı merak edenler için ulaştığımız son bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İşte Türkiye'de bulunan ve son günlerde ortaya çıkan en zehirli yılan türü...

21.05.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-14:36) Türkiye'de yaşayan en zehirli yılanlar

Yurdumuzda sıcak havaların kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamasıyla birlikte yeşil alanlara ve ormanlara giden binlerce kişi aklından yılanları geçirmeye ve hatta bir çoğu da yılan görmeye başlamış durumda. Bir çoğu zehirsiz olduğu düşünülen yılanların yanı sıra zehirli yılanlar da vatandaşlar tarafından görüntülendi.

En zehirlisi çiftleşme dansı yaparken görüntülendi

Ülkemizde en zehirli yılan olarak kabul edilen engerek yılanı Kahramanmaraş ilimizde bir vatandaş tarafından çiftleşme dansı yaparken kameraya alındı.

Türkiye'de yaşayan en zehirli yılanlar

İki yılanın çiftleşme dansını bir vatandaş telefon kamerasıyla görüntüledi. Yılanlar danslarını yaptıktan sonra ağaçlık alandan uzaklaşarak gözden kayboluyorlar.

Araştırma yaptı

Telefon kamerasıyla bu iki yılanı görüntüleyen vatandaş daha sonra yaptığı araştırma sonucu bu iki yılanın tek ısırıklarının bile bir insanı öldürmeye yettiğini ve yılanların koca engerek yılanı olduklarını öğrendi.

Nesli tükenmekte olduğu için koruma altındalar

Nesli tükenmekte olan bu koca engerek yılanlarının bu anları ilk kez kayıtlara geçmiş oldu.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal