E-devlet başvuruları başladı! 7.200 TL Aile Destek Programı ödemeleri için tarih belli oldu! Sosyal yardım başvuru şartları ve başvuru ekranı

Aile Destek Programı adı altında sosyal yardım desteği verileceği açıklanırken 7.200 TL ödeme yapılacağı belirlendi. 27 Haziran 2022 tarihinde başlayan başvurular üzerine vatandaşlar nasıl ve nereden başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. E-devlet üzerinden yapılacak olan başvuru ve şartlar haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar...

29.06.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-11:10) E-devlet başvuruları başladı! 7.200 TL Aile Destek Programı ödemeleri için tarih belli oldu! Sosyal yardım başvuru şartları ve başvuru ekranı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürürken 7 bin 200 TL sosyoekonomik düzeyin altında olanlar için ödemeler yapılacağı belirlendi. Başvurularının belirlenmesiyle 4 milyon haneye toplamda 15 milyon TL ödeme yapılacaktır. Aile Destek Programı nedir, e-devlet başvuruları nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

7 bin 200 TL'ye kadar aile destek programı verilecek!

Düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik durumlar hakkında açıklamalar yaparken Aile Destek Programı hakkında yeni bilgileri duyurdu. İlk ödemeler Kurban Bayramı öncesinde yapılacağı bildirilirken 450 - 600 TL aralığında ödemeler yapılacaktır. Yıl boyunca sürecek bu sosyal yardımlar 5.400 - 7.200 aralığında farklılık göstermektedir.

27 Haziran 2022 tarihinde başlayan sosyal yardım başvuruları 12 ay boyunca kesintisiz olarak ihtiyaç sahiplerine verilecektir. Toplamda 4 milyon haneye giren aile destek programı ödemeleri için e-devlet üzerinden başvurularda bulunulur.

Aile Destek programı başvuru

Aile destek programı e-devlete nasıl başvuru yapılır?

Başlatılan yeni sosyal destek üzerine başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası üzerinden ön başvuru yapılarak ödemelerden yararlanabilirsiniz. Aile destek programından yararlanmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru bu adres üzerinden giriş yaparak başvurularda bulunulabilir.

Aile destek programı başvuru şartları nelerdir?

Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım için vatandaşların yararlanabileceği şartlar belli oldu. İhtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği bu destek programından sosyaekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlara bu ödeme yapılacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal