Düzce’de sel felaketi: 1000 araç tahliye edildi

Sağanak yağışın etkili olduğu Düzce’de Melen Çayı’nın taşması sonrasında bölgedeki bine yakın araç tahliye edildi.

10.07.2023-09:57 - (Son Güncelleme: 10.07.2023-17:03)

Düzce’de etkili olan kuvvetli sağanak yağış sebebiyle Melen Çayı taştı. Yaşanan taşkının ardından küçük Sanayi Sitesi ve Galericiler Sitesi'nde bulunan yaklaşık 1000 araç tahliye edildi.

Vatandaşlar harekete geçti

Düzce'de sağanak yağış sonrasında Melen Çayı taştı. Taşkının meydana geldiği yerlerde işletme sahibi olan vatandaşlar ise harekete geçti.

Düzce Sel Felaketi

Küçük Sanayi Sitesi ve Galericiler Sitesi içerisinde bulunan yaklaşık 1000'e yakın araç bölgeden tahliye edildi. İşletmelerin sular altında kaldığı bölgede tüm araçların çekildiğini belirten Galerici İhsan Açıkgöz, "Öncelikle Düzcemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehrimizde çok yoğun bir yağış vardı. Derelerin debisinin artmasına neden oldu. Melen Deresi de taştı. Şu anda bulunduğumuz konum Galericiler Sitesi. Düzce belediyesi ekipleri bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Galericiler olarak bizler de araçlarımızı korumak için bölgeden araçlarımızı tahliye ettik. İşletmelerimiz sular altında kaldı. Sabaha kadar burada bekleyeceğiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kent genelinde su kesintisi açıklaması

Bu arada Düzce Belediyesi, şehrin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede, heyelan meydana geldiğini bildirdi.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, heyelan nedeniyle tesise su alınamadığı belirtilerek, "Şehrimiz genelinde su kesintisi yaşanacak olup, meydana gelen heyelan için tüm ekiplerimiz seferber edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

10 Temmuz tatil edildi

Düzce Valiliği, 10 Haziran 2023 Pazartesi günü, ilde yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle mazereti olan engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verdi. Hafızlık eğitimi verilen yatılı Kur’an kursları ile yaz Kur’an kursları da tatil edildi.

Metrekareye rekor yağış

Düzce Valisi Cevdet Atay, Yığılca ilçesinde metrekareye 250 kilogram yağış düştüğünü, 100'e yakın evi su bastığını, 500 kişiyi zamanından önce tahliye ettiklerini söyledi.

Atay, “Sabahtan beri bölgeyi geziyoruz bizlere eşlik eden AFAD ve DSİ ekibimiz ile incelemelerde bulunuyoruz. 36 saattir devam eden bir yağış ile karşı karşıyayız. Özellik Yığılca tarafı çok ciddi anlamda yağış aldı. Metrekareye 250 kilogram yağış düştü. Hasanlar Barajı tarihinin en yüksek su seviyesine geldi. 85 milyon metreküp civarında, şuanda dolu savaktan 505 metreküp saniye deşarj ediliyor. Bölgemiz çok ciddi anlamda yağış aldı. Bu yağışa beraber derelerde taşmalar ve evleri su basması söz konusu. Bununla ilgili gerekli uyarılarımızı önceden yaptık. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere yardımcı oldular” dedi.

500 kişiyi tahliye ettik

Vali Atay, dere kenarına yakın bölgelerde ikamet edenleri zaman içerisinde güvenli alanlara tahliye edildiğini belirterek “Şu ana kadar 500 vatandaşımızı tahliye ettik, 30 köy yolu ulaşıma kapalı. Arkadaşlarımız bu yolların açılması ile ilgili gerekli çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekip arkadaşlarımızın da can güvenliğini düşünerek uygun saatlerde çakışmalar devam ediyor. Yığılca civarında 15 köyümüz şuna elektrik alamıyor bununla ilgilide çalışmalar sürüyor. Gün içerisinde hasar alan evlerin tarım alanların tespitleri yapılacaktır. 100 civarında su baskını olan evimiz mevcut temizlik çalışmalarını başlattık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz dere kenarlarında durmasınlar herhangi bir merak sosyal medya paylaşımı için taşkın olan dereden fotoğraf almaya çalışan vatandaşlarımız lütfen dere kenarlarında durmayalım çünkü şu an tehlike arz ediyor” şeklinde konuştu.

Ekipler gece boyunca teyakkuz halde olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal