Düzce Müzeler Listesi

Düzce'yi ziyaret edenlerin en başta gideceği yerler arasında müzeler yer alıyor. İl Eğitim Tarihi Müzesi, Konuralp Müzesi, Köprübaşı Tarih Müzesi, Topçuoğlu Konağı bunlardan bazıları.

07.07.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:36) Düzce Müzeler Listesi

İl Eğitim Tarihi Müzesi

Düzce Müzeler Listesi:  Yeni açılmış olan bu müze Türk eğitim sisteminin aşamalarını, tarihini ortaya koymaktadır. Geçmişten bugüne geldiği aşamaları   tek tek gösteren kültürel yapısıyla eğitim hayatına ışık tutan değerli müzeler arasına girmeyi başarmıştır. Eğitimle ilgili  müzelerin olması geçmiş ve gelecek nesilleri aydınlatarak bilinmeyen birçok özellik hakkında bilgi sunmaktadır. Herkesin gezip görmesi gereken önemli eserler arasında yer almaktadır.

Konuralp Müzesi

Düzce Müzeler Listesi:   Düzce'nin geleneksel yaşamını ortaya koyan bu müze kendi içinde birçok katlara ayrılmaktadır. İlk katında toprak, metal ve bakırdan yapılmış tabak ve tencereler yer almaktadır. Gündelik hayat içerisinde toplumun kullandığı eşyalar burada sergilenmektedir. İkinci katında ise gelin ve damadın özel günlerde giyeceği kıyafetler, silahlar her almaktadır. Gelenek ve göreneklerin insan üzerindeki etkisini çarpıcı bir şekilde koyan müze geçmiş ile gelecek arasında yolculuk yapmanızı sağlıyor. Geleneksel Düzce mimarisinde olması gereken eşyalar halılar ve tablolar dikkat çeken diğer unsurlar arasındadır. Birçok arkeolojik ve etnografik özellik sunan bu müze geçmiş dönemlerde yaşamış antik Roma kentlerinden birinin üzerine inşa edilmiştir. Topraktan çıkarılan mezar stelleri, sütun ve başlıklar son derece dikkat çekicidir. Arkeolojik kazılarda çıkartılan mimari yapılar ve mezarlar müzenin bahçesinde veya içerisinde sergilenmektedir. Geçmişten günümüze değişen Düzce ve kalan yapıları inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda tarihsel ve kültürel atmosferi hissetmeniz için fırsat sunmaktadır. İçerisinde bulunan üç adet teşhir salonu, depo, konferans ve idari bölümlerden oluşan yapı birçok sikke örneği de ortaya koymaktadır. En dikkat çeken eserlerden biri de Tykhe Heykeli’dir. Eski Roma dönemlerinde görülen heykelin günümüzde gerçeğe yakın bir kopyası yapılmıştır. Sembolize eden taç figürü zengin bir süsleme ile gözler önüne serilmektedir. Özellikle  başarı, şans ve kaderin simgelediği bir taç olması sebebiyle önemlidir. Heykelin sol tarafında değişik meyvelerden oluşan bereketi gösteren bir boynuz bulunmaktadır. Zenginliği ifade eden Plutos ise heykelin taşıdığı çocuğu oluşturmaktadır.  Okeanos ise heykelin kızlarından birinin adıdır.  Hayat içerisindeki kader, başarı, şans bu heykellerle anlatılmaktadır.  Eski kentlerde her ayrı bölümünde Tykhe olması kentin geleceği açısından önemli görülmektedir. Şehri koruduğuna inanılan bu heykeller birçok duygunun ve özelliğin simgelendiği bir yer olmuştur.  Orpheus Mozaiği ise zemin döşemesi olarak kullanılan Roma milletine ait olan eşyalardan biridir. Mitolojik bir özellik taşıyan bu kahraman çaldığı müzikle beraber kaya ve canavarları iyileştirip sakin bir hale getirmesi ile tanınır.

Köprübaşı Tarih Müzesi

Düzce Müzeler Listesi:  Kültür evi haline getirilen müze Düzce'ye ait geleneksel birçok eşya ve el sanatını ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yapılacak olan sosyal faaliyetlerin merkez noktası konumundadır. Gelenek ve göreneklerin yaşatılması konusunda kayda değer bir müze çeşididir.

Topçuoğlu Konağı

Tarihi ve kültürel geçmişi yansıtan müzelerden birini oluşturmaktadır. Konağın içerisinde Düzce'yi hatırlatan birçok eşya ve bilgiye ulaşabilmek mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal