16.08.2022-23:40 (Son Güncelleme:16.08.2022-23:40)


1

60 yılan besliyor

60 yılan besliyor

Evinde 60 yılan beslediğini söyleyen Abdulsettar Emin "Bunlar siyah yılan, kör yılan ve şah yılan dediğimiz türler. Yılanların en tehlikelisi kör yılandır. Mecbur kalmadıkça o türleri yakalamıyorum. Siyah yılanın ise bir tehlikesi yok. Nerde yılan görülse bana haber veriyorlar ben de gidip yakalıyorum ve eve getiriyorum." dedi.



2

Yılanların türleri

Yılanların türleri

Emin, yılanların ömrünün derilerinden, türlerinin ise kafalarından anlaşıldığını belirterek, yılanın karın bölgesinin kırmızı değilse erkek olduğunu, erkeğin baş bölgesinin ise daha büyük olduğunu vurguladı.



3

'Zehir protein gibidir'

'Zehir protein gibidir'

Abdulsettar Emin, "Yılan çoğu zaman saldırmak zorunda kalmamak için kendini saklıyor, çünkü ısırdığında zehrini boşaltıyor ve yeniden enerji için zehre ihtiyaç duyuyor, zehir yılan bedeninde protein gibidir." dedi.



4

Siyah yılanlar zararsız

Siyah yılanlar zararsız

Emin, siyah yılanın hiçbir zararı bulunmadığını hatta aksine faydası olduğuna dikkati çekerek, siyah yılanın insanı ısırmadığını, tarladaki fareleri ve zehirli yılanları yediğinin anlattı.



5

Yılanların beslenme düzeni

Yılanların beslenme düzeni

Yılanların ocak ayından nisan ayına kadar hiçbir şey yemediklerini belirten Abdulsettar Emin, başlıca yiyeceklerinin kırmızı et olduğunu ve tavuk etini çok sevmediklerini belirtti.



6

Çiftleşme dönemleri

Çiftleşme dönemleri

Abdulsettar Emin, haziran ayının yılanların çiftleşme dönemi olduğunu belirterek, "Yaklaşık bir saat süren bu esnada kendilerinden geçiyorlar ve yanından geçseniz sizi fark etmezler. Dişi olan temmuz ayında yumurtlar ve 2 ay içinde de yumurtalar çatlamaya başlar." diye konuştu.



7

Yılan yakaladı

Yılan yakaladı

Abdulsettar Emin, röportaj sırasında yakın bir köyde yılan görüldüğü haberinin gelmesi üzerine, oğluyla birlikte yılanı kısa süre içinde yakaladı.



8

'Amacım yılanları ölümden kurtarmak'

'Amacım yılanları ölümden kurtarmak'

Abdulsettar Emin, "Amacım yılanları ölümden kurtarmaktır. Biri yılanı öldürmek istediğinde hemen gidip kurtarıyorum." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR