16.08.2022-12:20 (Son Güncelleme:18.03.2023-17:23)


1

UZMANLAR UYARDI

UZMANLAR UYARDI

Bir sağlık uzmanı, tuvalette uzun süre geçirmenin anüs içerisinde basınç oluşmasına sebep olarak hemoroid (basur) riskini artırabileceğini belirtti.



2

KRONİK KABIZLIK GELİŞEBİLİR

KRONİK KABIZLIK GELİŞEBİLİR

Hemoroid, anüste veya anüs çevresinde genişlemiş kan damarlarıdır. Bağırsak hareketleri sırasında kronik kabızlık ile bağlantılıdır.



3

REKTUMA ZARAR VEREBİLİR

REKTUMA ZARAR VEREBİLİR

Tuvalette fazla zaman geçirmek o bölgedeki kan akışını engelleyebilir. Sağlık uzmanı Stephanie Taylor bu konuda "Tuvalette oturmaktan, gazete okumaktan veya sosyal medyada gezinmekten keyif alıyor olsanız da bu rektumunuza zarar verebilir." dedi.



4

HEMOROİDE YOL AÇABİLİR

HEMOROİDE YOL AÇABİLİR

Taylor, "Anüsünüz alt yarınızın geri kalanından farklı bir seviyedeyken oturduğunuzda, bu alt rektumunuzdaki damarlara ekstra baskı uygular, bu da sonunda rahatsız edici olabilen ve rektal kanamaya neden olan hemoroidlere yol açabilir." dedi.



5

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Tek seferde uzun süre tuvalette durmaktan kaçının. Bağırsaklarınızı boşaltmak sadece 5 dakika sürmeli, 5 dakikadan fazla bağırsak hareketi olmadan oturuyorsanız kabız olduğunuzun göstergesidir.



6

SON DERECE ACI VERİCİ

SON DERECE ACI VERİCİ

Sağlık uzmanı Mayo Clinic, “Bazen hemoroidde bir pıhtı oluşabilir. Tehlikeli olmamasına rağmen, son derece acı verici olabilir. Bazı durumlarda delinmesi ve boşaltılması gerekir.” dedi.



7

ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Hemoroidi önlemek için yüksek lifli beslenebilir, daha fazla sıvı tüketebilirsiniz.



8

ASLA BEKLEMEYİN

ASLA BEKLEMEYİN

Ayrıca sağlık uzmanları tuvalette uzun süre beklemenin dışkının kurumasına ve geçmesinin zorlaşmasına sebep olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR