Duş Alırken Bunları Yapın

Duş almak hem vücudu hem de zihni rahatlatır. Duş almak hijyen ihtiyacımızı karşılarken aynı zamanda huzur verir. Ancak duş alırken yaptığımız bazı hatalar cildimize zarar verir.

06.02.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:30) Duş Alırken Bunları Yapın

Duş almak hem vücudu hem de zihni rahatlatır. Duş almak hijyen ihtiyacımızı karşılarken aynı zamanda huzur verir. Ancak duş alırken yaptığımız bazı hatalar cildimize zarar verir. İşte duş alırken dikkat etmeniz gerekenler...

Ilık Suyla Duş Alın

Sıcak bir duş, günün tüm yorgunluğunu silip atmak için birebir ama cildiniz için fazla zararlı. Duş alırken sıcak su tercih ediyorsanız, ısıyı biraz düşürmeniz iyi olacaktır. Eğer duş aldıktan sonra cildiniz kızarıyorsa, kılcal damarlarınız genişliyor olabilir. Bu nedenle ılık su ile duş almayı deneyin. Sizi en az sıcak su kadar rahatlattığını, cildinize de iyi geldiğini göreceksiniz.

Vücudunuza Nazik Davranın

Her duşta cildinizi keselemeyin. Haftada bir kez keselenmek, cildinize gereken hijyeni verecek, kan dolaşımını hızlandıracak ve selülit oluşumuna engel olacaktır. Ancak her duş aldığınızda keselenmek cildinizi kurutacak ve tahriş edecektir.

Doğal Ürünler Tercih Edin

Cilt bakımında en doğal ve güzel ürünleri tercih etmeye çalışırız. Peki ya vücudumuz için ne yapıyoruz? Ona da en az yüzümüz kadar iyi davranmalıyız. Bu yüzden şampuanınızdan duş jelinize kadar her şeyi doğal içerikli tercih etmeye çalışın.

Akşam Saatlerinde Duş Alın

Uzmanlar, duşun akşamları alınmasının daha iyi olduğunu söylüyor. Cilt geceleri kendini yeniliyor. Bu sebeple akşam duş almak vücut için daha sağlıklı olacaktır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal