Durum kontrolden çıkıyor: Dünya Sağlık Örgütü’nden endişe verici açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son açıklamasında Gazze’deki durumun endişe verici olduğunu ve kontrolden çıktığını kaydetti.

18.10.2023-13:18 - (Son Güncelleme: 18.10.2023-17:28) Durum kontrolden çıkıyor: Dünya Sağlık Örgütü’nden endişe verici açıklama

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’deki sağlık şartlarıyla ilgili durumun kontrolden çıktığını belirtti. Ghebreyesus ayrıca tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenen her saniye kaybın arttığını da ekledi. 

Durum kontrolden çıkıyor

Ghebreyesus sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze’deki sağlık şartlarının durumu hakkında endişe verici bilgiler paylaştı.

dsö genel direktörü

Tıbbi yardımlar 4 gündür bekletiliyor

"Gazze'de durum kontrolden çıkıyor ve tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar veriyoruz." diye konuşan Ghebreyesus, DSÖ’nün Gazze’ye gönderdiği tıbbi malzemelerin 4 gündür sınırdan geçirilmediğini ekledi.

Ghebreyesus, hayati ihtiyaç konumundaki sağlık malzemelerinin Gazze'ye ulaştırılması için acil erişimin önemini ve taraflar arasındaki şiddetin durmasının gerekliliğini vurguladı.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal