Dünyaya ‘nükleer silah’ tehdidi: Putin’den skandal ifadeler! Askeri seferberlik ilan etti

Rusya’da askeri seferberlik ilan edildi. Ülkeden kaçmak isteyen halk havaalanlarına akın etti. Putin yaptığı açıklamada, toprak bütünlüğü için her tür silah kullanacaklarını belirtti.

21.09.2022-10:08 - (Son Güncelleme: 21.09.2022-10:15) Dünyaya ‘nükleer silah’ tehdidi: Putin’den skandal ifadeler! Askeri seferberlik ilan etti

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devler Lideri Putin’den skandal açıklama geldi. Ülkede kısmı seferberlik ilan eden Putin, toprak bütünlüğü için her tür silah kullanacaklarını belirtti. Yapılan bu açıklama sonrasında ise vatandaşlar ülkeden kaçmak için havaalanlarına akın etti. Rusya-Türkiye uçak biletlerinin fiyatı 30 bin TL oldu. 

Yurt dışı yasağı getirildi

Rusya’da yayın yapan bazı kaynaklar, yaşanan askeri seferberlik sonrasında ülkeye yurt dışı yasağı getirildiği iddia edildi. Yapılan son açıklama ile çıkan haberlerin doğru olduğu Vladimir Putin’in, kısmi askeri seferberlik ilan ettiği belirtildi. Kısmi askeri seferberlik ilanı bugünden itibaren geçerli olacak. 

“Batı ülkemizi yok etmek istiyor”

Putin yaşanan son gelişmeler sonrasında Ukrayna'nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya'ya katılması için referandum kararı almasının ardından Rus halkına seslendi, " Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını destekliyoruz"diyen Putin şöyle devam etti: "Batı, Rusya-Ukrayna barışını istemiyor. Zamanında SSCB'yi böldüler, şimdi sıra Rusya'ya geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek” dedi.

“Her türlü silahı kullanırız”

Batı’dan gelen nükleer şantajına uğradıklarını dile getiren Putin, "Toprak bütünlüğümüzü savunmak için her türlü silahı kullanırım. Karşılık vermek için çok fazla silahımız var, bu bir blöf değil” ifadelerini kullandı. Putin’in açıklamaları ise nükleer silah kullanabilirler olarak yorumlandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal