27.04.2022-11:11 (Son Güncelleme:10.06.2023-16:23)


1

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, ünlü ve zengin isimlerin sığınak satın aldığı ülke olarak biliniyor. Sınırlar haritada konumu sebebi ile korunabiliyor ve iklimi ılıman bir yer. Aynı zamanda ülke jeotermal ve hidro-elektrik sanayiye, bol tarım arazisine sahip.



2

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere ve İrlanda listede yer alıyor. İngiltere'nin listede yer bulması şaşırttı. Ülke dışa bağımlı fakat şoklara dayanma potansiyeli var. İrlanda ise ılıman iklimi ve az nüfusu ile bu listede yer alıyor.



3

İzlanda

İzlanda

Ada olan İzlanda'da bu listede yer alıyor. İzlanda ada olması ve konumu sebebi ile göçlerden rahatlıkla korunabiliyor. Aynı zamanda halkta ada yaşamından kendi kendine yetebilmeye alışık. Bütün bu incelemeler sonucu İzlanda'nın olası bir çöküşü kaldırabileceği düşünülüyor.



4

Avustralya

Avustralya

Avustralya, büyük bir kıta alanına sahip ve nüfus yoğunluğu bu sebeple az. Kendi kendine yetebilen ülkenin güçlü bir ekonominin yanında



5

Tazmanya

Tazmanya

Tazmanya da listede yer alıyor. Çok düşük bir nüfusa sahip olan Tazmanya'da tarım arazileri ve doğal yaşam çok yer kaplıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR