Dünyanın gündeminde bu olay var: Öldü zannedildi gömülecekken canlandı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkileyen Suriye’nin kuzeyinde, devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında öldüğü sanılan Ahmed El-Maghribi, mezara konulacağı sırada birden canlandı.

24.02.2023-09:32 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-17:20) Dünyanın gündeminde bu olay var: Öldü zannedildi gömülecekken canlandı

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da büyük yıkıma neden oldu. Yaşanan yıkıcı depremler sadece Türkiye’yi değil Suriye’yi de etkiledi. Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli olarak hissedilen depremlerden sonra başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sırasında dünyanın gündemine giren bir olay yaşandı.

Öldü zannedildi gömülecekken canlandı

Çöken bir binanın enkazından çıkartılan Ahmed el-Maghribi isimli bir adama ölü teşhisi konuldu. Sağlık görevlileri aile üyelerinin gelip adamı teşhis etmesi için Magrihibi’nin cesedini morga kaldırdı. Ailenin adamı teşhis etmesinin sonrasında cenaze işlemlerine başlandı. Maghribi cenazede mezara konulacağı sırada birden canlandı. Ceset torbasının içinde hareket etmeye başlayan adamın torba açıldığında ölmediği anlaşıldı.

Suriye Deprem

Ailesi şok oldu

Daily Star’da yer alan habere göre aile Magrihibi’nin canlı olduğunu anlayınca büyük bir şaşkınlık yaşadı ve onu hastaneye geri götürdü. Hastanede tedavi altına alınan adamın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal