İstanbul’da deprem sonrası göç başladı: Güvenli ilçelere akın ediliyor

40 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremi sonrası İstanbul içerisinde göçler daha da arttı. Binlerce vatandaş güvenli olduğunu tahmin ettikleri ilçelere taşınırken, bu ilçelerin hangileri olduğu da merak konusu. İşte detaylar...

24.02.2023-09:03 - (Son Güncelleme: 24.02.2023-17:19) İstanbul’da deprem sonrası göç başladı: Güvenli ilçelere akın ediliyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketlerinin ardından İstanbul’da beklenen deprem konusunda endişeler arttı. Uzmanlar büyük Marmara depreminin yaklaştığını dile getirirken, İstanbul’daki binaların yüzde 25’inin riskli olduğunu da kaydettti. Öte yandan İstanbul içerisinde güvenli olduğu tespit edilen ilçelere göçler başladı. 

Güvenli ilçelere akın ediliyor

İstanbul'da binasının denetlenmesi ve güçlendirilmesini isteyenlerin yanında kimi de daha güvenli olduğu belirtilen ilçelere taşınmaya başladı. Deprem sonrası İstanbul içi göç hareketliliği de adeta zirve yaptı.

İstanbul Şehir İçi Göç

Pek çok kişi, zemin açısından riskli olan bölgeleri terk edip daha güvenli ilçelere taşınıyor.

İstanbul’daki güvenli ilçeler hangileri?

Güvenli olduğu düşünülen bölgelerin başında şunlar geliyor:

Başakşehir

Kayaşehir

Arnavutköy

Ümraniye

Ataşehir

TRT Haber'de yer alan habere göre; Emlakçılara başvuranların önceliği bina kalitesi ve güvenilirliği. Taşınma talebi, zemin açısından riskli olan ve eski yapıların bulunduğu bölgelerde daha yoğun.

İstanbul Şehir İçi Göç-1

Riskli ilçeler hangileri?

Riskli olduğu düşünülen bölgeler ise şunlar:

Fatih

Bağcılar

Avcılar

Esenyurt

Bakırköy

Esenler

Bahçelievler

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal