Dünyanın gözü Türkiye'de: Fransa Türkleri rakip olarak görüyor

Türkiye, savunma sanayiinde son yıllardaki savunma sanayi başarısından dolayı Fransa tarafından 'tehdit' olarak görülüyor. Öte yandan bu tehdit unsuru Fransız basınındaki manşetlerde de yer aldı. İşte detaylar...

08.01.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-16:55) Dünyanın gözü Türkiye'de: Fransa Türkleri rakip olarak görüyor
Türkiye, savunma sanayisinde her geçen yıl kendisini geliştirmeye ve yeni buluşlar üretmeye devam ediyor. Geçtiğimi yılda da pek çok milli uçak da üretildi. ATAK-2 helikopteri, ANKA-3 insansız avaş uçağı, jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET ve Bayraktar TB3 insansız hava aracının ilk uçuşları gerçekleştirildi.


Fransa basını

Fransa Türkiye’yi rakip olarak görüyor

Öte yandan Fransız basınından Le Monde gazetesi, "Fransız endüstrisi yeni rakipler tarafından tehdit ediliyor. Türkiye, Fransız askeri-endüstriyel kompleksinin zorlu bir rakibi" ifadesini kullandı. Öte yandan haberin devamında Fransa'nın silah sanayisinin "güçlü yönlerine ve dünyanın en büyük üçüncü silah ihracatçısı konumuna rağmen bazı zayıf yönleri" olduğunu da belirtti. Avrupa ülkesindeki bütün teçhizatları sadece kendileri üretse de Türkiye’nin yaptıklarını konuştukları da manşet manşet görüldü. Ancak bu hırsın, Fransa'nın "orta güç" statüsünden kaynaklanan kırılganlıkları olduğu belirtildi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal