Dünyanın gözü Türk havacılık sektöründe: Hürjet, yabancı basının ilgisini çekti

Savunma sanayii teknolojileri dünya basınının dikkatini çekmeye devam ediyor. Daha önce de bir çok kez dünya basınında yer alan İHA ve SİHA’lar arasına Hürjet’te katıldı. İşte detaylar…

28.12.2022-11:03 - (Son Güncelleme: 28.12.2022-11:10) Dünyanın gözü Türk havacılık sektöründe: Hürjet, yabancı basının ilgisini çekti

Ülkemizin milli teknoloji hamlesi kapsamında üretilen ve savunma sanayiinde teknolojilerinde dikkat çeken çalışmalardan biri olan Hüjet, dünya basınında büyük ilgi gördü. İlk uçuşunu 2023 yılında yapacak olan Hürjet, şimdi den tüm dikkatleri üzerine çekti. TUSAŞ tarafından üretilen Hürjet'in eğitim ve hafif taarruz görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandığına dikkat çekilirken, Türk havacılık sektörünün hızla ilerleyişi vurgulandı.

Hürjet dünya basınında 

2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan milli ve yerli teknoloji ile yapılan Hürjet’e ilgi büyük.  AirDartNews'de yer alan habere göre, Türkiye'nin askeri havacılık sektörü için parlak günler yaşadığı haberlerine yer verildi. Türkiye'nin en önemli havacılık sanayii üreticisi olan TUSAŞ'ın ileri düzey pilot eğitimi ve hafif taarruz görevleri için tasarladığı Hürjet'in ilk prototipinin tanıtıldığının açıklandığı haberlerde, Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Northrop T-38 Talon tipi uçaklara alternatif olarak tasarlandığı ifade edildi.

Hürjet dünya basınında

"Türkiye, savaş endüstrisinin sözcülerinden biri haline geldi"

Akşam.com’da yer alan habere göre; Savunma sanayii teknolojileri hakkında haberlerin yer aldığı yazıda Hürjet'in yanı sıra MMU ve Kızılema'ya da yer verildi. Yayımlanan haberde; Türkiye'nin geliştirdiği ve ilk 5. nesil savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Milli Muharip Uçak'ın geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedilirken, Türk yapımı insansız hava araçlarının rakiplerine kıyasla çok daha önde olduğu bilgilerine yer verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal