Dünyanın en sismik aygıtı: Fatih Sondaj Gemisi sahalara indi!

Doğal gaz arayışı için çalışmalarının başlandığını belirten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Göktepe-1 kuyusunda sondaja başlandığını duyurdu.

29.03.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-16:36) Dünyanın en sismik aygıtı: Fatih Sondaj Gemisi sahalara indi!

Türkiye, son yıllarda özellikle de 2016 yılında petrol ve doğal gaz arayışına hız kazandırdı. Buna yönelik uyguladığı politikalarla birlikte; dünyanın en gelişmiş sismik ve derin deniz sondaj gemilerini bünyesine kattı ayrıca kendi mühendisleriyle bu arayışın içerisine girdi. Bu konu da son duyuru Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’dan geldi.

Bakan müjdeyi Uşak’tan duyurdu!

Doğal gaz arayışı için çalışmalarının başlandığını belirten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Göktepe-1 kuyusunda sondaja başlandığını duyurdu.

Bakan Bayraktar, dün Uşak ziyaretindeydi. Doğal gaz arama çalışmalarında, Sakarya Gaz Sahası'nın daha kuzeybatısında yeni bir kuyu açıldığının bilgisini paylaşarak, bu kuyuna ‘‘Göktepe 1’’ adını verdiklerini bildirmişti. Bu kuyu da kazılara başlandığını ve ilave rezerv beklentileri olduklarını da sözlerine eklemişti.

Fatih Sondaj Gemisi yeni keşif için çalışmalara başladı!

Doğal gaz arayışı için çalışmalarının başlandığını belirten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Göktepe-1 kuyusunda sondaja başlandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bilgileri paylaşan Bakan Bayraktar, bugün de Fatih Sondaj Gemisi'ni yeni keşiflere ulşmak için Göktepe-1 kuyusunda sondajına yönlendirdiklerini ifade ederek şu sözlere yer verdi: ‘‘Tarihi keşiflerle milletimizin gönlüne taht kuran Fatih Sondaj Gemisi yeni keşif için Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı. Aziz milletimizin hayır dualarıyla yeni ufuklara ilerliyoruz.’’

Sakarya Gaz Sahasında destan yazılıyor!

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışına kapsamlı olarak 2016 yılında başlamıştı ve 2020 yılında da Sakarya Gaz Sahasında Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi yapılmıştı. Bugün bölgede 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiliyor. Sakarya'daki gaz üretiminin günlük 40 milyon metreküpe çıkartılması planlanıyor. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten doğalgaz üretiminin 15 milyon haneye kadar çıkması hedefleniyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal