Dünyanın En Hafif ve Sağlam Zırhı Üretiliyor

Türk savunma sanayisi kapsamında geliştirilen 100 binden fazla ileri balistik zırh çözümü, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin kullanımına sunulacağı bildirildi.

29.07.2021-13:27 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-13:27) Dünyanın En Hafif ve Sağlam Zırhı Üretiliyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilmiş olan balistik zırh çözümleri ile güvenlik güçlerinin operasyon sahasındaki güvenliği üst seviyeye çıkarılmaktadır. Ankara'da bulunan 3 üretim tesisinde balistik koruyucu zırh sistemleri üretiliyor.

İLERİ BALİSTİK ZIRH ÇÖZÜMLERİ ÜRETİLİYOR

Bor karbür, silisyum karbür ve alumina seramikler ile ileri balistik zırhlı çözümleri üretebilen dünyadaki birkaç firmadan sadece biri olan Nurol Teknoloji, ortaya koyduğu ürünleri ile de Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri ve diğer kolluk güçlerinin olası en yüksek tehdide karşı korunmalarını ve operasyon alanlarında avantaj sağlamasını hedefliyor.

DÜNYANIN EN HAFİF ZIRH ÇÖZÜMLERİ

Zırh çözümlerinde kullanılan malzemeler ve karışımlar için özgün reçeteler ve üretim yöntemleri geliştirilirken ve şirket yetkilileri bu sayede ‘’dünyanın en hafif zırh çözümlerini’’ ortaya koyabildiklerine dikkat çekiyor.

YERLİ ÜRETİM BALİSTİK KORUYUCULAR

Yerli ve milli balistik koruyucu çözümler bu alandaki dışa bağımlığı büyük ölçüde azaltabiliyorken ülke ekonomisine de önemli katkı sağladığı da bilinmektedir. 

Şirket, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları için yakın zamanda 100 binden fazla balistik koruyucu yelek, tam koruma yeleği, gömlek içi yelek siparişi aldı ve bunların yarısına yakınını teslim etti. Teslimatlar partiler halinde devam ettiği bildirildi.

TEHDİTLERE GÖRE ZIRH ÜRETİLİYOR

Nurol Teknoloji Satış ve Pazarlama Müdürü Dilem Koçak, temel faaliyet alanlarının balistik ürünler ve bunların ana malzemesi olan balistik seramikleri üretmek olduğunu belirtti.

Bor karbür, silisyum karbür ve alumina olmak üzere 3 ana balistik seramik ürettiklerini ifade eden Dilem Koçak, bunları kompozit malzemelerle birleştirerek personel, araç ve yapısal olmak üzere 3 ana grupta koruma çözümleri sunduklarını belirtti.

Dilem Koçak, personele sunulan balistik koruyucularda bor karbür, silisyum karbür seramiklerle oluşturulan plakalara kompozit katman ekleyerek istenilen tehditlere uygun zırhlar ürettiklerini belirtti. 

Dilem Koçak, yine personelin kullanımına dair olarak özel istekleri karşılayan kalkanlar oluşturduklarını ifade etti. 

Dilem Koçak, jandarma ve emniyet güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı ihalenin ardından isteklere uygun çözümler için Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ve bunu test süreçlerinin izlediğine de dikkat çekerek açıklamasına devam etti. Dilem Koçak, çalışmalar sonunda 7,62, 7,63 milimetre zırh delici mühimmatı 3 atışa kadar tutabilen plakalar üretilip teslim edildiğini de belirtti.

GEMİ, HELİKOPTER VE İHA'YA UYGUN KALKAN

Savunma sanayisindeki zırhlı araç üreticileri ile beraber çözüm ortağı olduklarına dikkat çeken Dilem Koçak, kara araçlarına eklemeli zırh şeklinde farklı seviyelerde koruma sunduklarını belirtti. 

Dilem Koçak, Türkiye'nin milli gemi projelerinde, helikopter taban koruma, kokpit koruma ihtiyaçlarında görev aldıklarını da konuşmasında belirtti. 

Koçak, yapısal ürün grubunda ise zırhlı güvenlik kabinleri ürettiklerini ve bunlarda daha çok zırhlı çelik tercih edildiğini ifade ederek şu cümleleri kullandı:

‘’Bu şekilde konteynerler, daha mobil yapılar üretilmekte. Aynı zamanda İHA/SİHA gibi araçların komuta kontrol konteynerleri hem de sevkiyatını sağlayan konteynerler üretmekteyiz. Milli Savunma Bakanlığına sevkiyatını yaptığımız komuta yeri sistemleri üretiyoruz. Bunlar NATO tatbikatlarında hızlıca kurulabilen ve toplanabilen yapılar.’’

PEK ÇOK AVRUPA ÜLKESİNE İHRAÇ EDİLİYOR

İhracatın cirolarındaki payının %10-12 seviyesinde bulunduğuna dikkat çeken Dilem Koçak, bunu %30-40 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 

Dilem Koçak, ihracat çalışmalarının son dönemde yoğunlaştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

‘’İtalyan ordusuna yönelik 5 yıllık bir anlaşma yaptık. İtalyan ordu personelinin göğüs plakası ve yan plaka ihtiyacını biz karşılıyoruz. Belçika ile 2 yıllık bir anlaşma yaptık, 10 bin göğüs ve yan plaka ihracatımız olacak. Polonya polisiyle 3 yılık bir anlaşmamız var. Alman Özel Kuvvetleri ve Hollanda polisine kalkan ve göğüs plakası şeklinde küçük hacimli de olsa ilk ürünlerimizi verdik. Türkiye'nin seramik üreticisi olarak sektörün öncü çözüm firmalarıyla çalışmalara başladık ve özel projeler yürütüyoruz, önümüzdeki dönemde bunları da dillendiriyor olacağız.’’ diye dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal