14.10.2021-15:50 (Son Güncelleme:14.10.2021-17:43)


1

Hanzade Doğan Kimdir?

Hanzade Doğan Kimdir?

11 Kasım 1972'de İstanbul'da doğan Hanzade Doğan, ünlü iş adamı Aydın Doğan'ın kızıdır. 3 kız kardeşi bulunan girişimci, İstanbul'da Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. Lisans öğrenimini London School of Economics'ten alan Doğan, yüksek lisansını Amerika'da Columbia Üniversitesi'nde yaptı. Hanzade Doğan 48 yaşındadır.



2

Üniversiteden mezun olduktan sonra bulunduğu Londra'da Goldman Sachs şirketinde finansal analist görevinde çalıştı. Hanzade Doğan bir süre aile şirketinde boy gösterdikten sonra Türkiye'nin ilk internet holdinglerinden Doğan Online'ı, 2001'de Hepsiburada'yı, 2006'da iddia oynama sitesi Nesine'yi kurdu.



3

HANZADE DOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ

HANZADE DOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ

Online ve dijital iş alanlarında Türkiye'nin öncü iş insanlarından biri olan Hanzade Doğan, Türkiye'nin birçok köklü şirketin yönetiminde liderlik etmiştir. 2019 yılında dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcileri arasında görülmüştü. İşte öncü girişimleri: Hepsiburada: Doğan Boyner, Fortune Türkiye Dergisi'nin tanımlamasıyla "Türk Amazon" olarak tanınıyor. Dijital dönüşümün öncülerinden Hepsiburada, 2001 yılında hayatına başladı. Türkiye'de her şehre hizmet veren Hepsiburada; lojistik hizmeti Hepsijet, lisanslı online ödeme platformu Hepsipay ve gıda teslimat hizmeti Hepsiexpress ile sınırlarını sürekli genişletiyor



4

Nesine: 2006'da kurulan Nesine, Türkiye'nin ilk spor bahis şirketlerinden biridir. Günlük at yarışı bültenleri, yarış sonuçları, basketboldan tut masa tenisine kadar her spor dalı hakkında iddia yapılabilen bir girişimdir.



5

HANZADE DOĞAN SERVETİ

HANZADE DOĞAN SERVETİ

Pandemiyle birlikte online satış şirketleri kendi değerlerini 2 - 3'e katlarken sahipleri de kendi servetlerini genişletti. Hanzade Doğan Boyner'in servetini bu yıl içerisin 1 milyar doları geçmiş bulunmakta. Osman Boyner 2007'de evlenen kadın girişimcinin 2 kız çocuğu bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR