Sıradaki Videolar
02 Haziran 2021 Çarşamba 10:33 - (Son güncelleme: 12 Nisan 2024 Cuma 01:20)

Dünyanın En Garip İcatları

Teknolojik gelişmeler ve icatlar her geçen gün gündemimizi işgal etmeye devam ediyor. Hayata geçirilmiş en garip icatlar hangileri?

Bazı icatlar bugün ki gündemimizin tek gerçeği olabiliyor. Örneğin Youtube’un kurucularından Steve Chen, “Her şey iyi güzel de izleyecek çok fazla video olmaz herhalde” dedikten birkaç yıl sonra Youtube milyonlarca kişinin kullandığı bir platform haline geldi. Fikir ne kadar çarpıcı olursa olsun önemli olan bu fikri hayata geçirebilmek.

1. NoPhone

Akıllı telefonlar gün içerisinde en çok kullandığımız cihazlar arasında yerini alıyor. Akıllı telefonlarla harcanan bu zamanı en aza indirmek isteyen Van Gould ve Chris Sheldon NoPhone icat eder. İPhone andıran bir plastik parçasından oluşan NoPhone, oldukça tartışmalı bir icat.

2. Pet Rock

1970’li yıllarda bir şaka ürünü olarak geliştirilen ürün daha sonra çok beğenilmesinden reklam uzmanı mucidine büyük paralar kazandırdı. Evcil hayvana herhangi bir bakım gerektirmeden sahip olmak isteyenler içerisine taş doldurulmuş Pet Rock alabiliyorlardır.

3. Resimli Tost Makinesi

Kişiye özel üretilen bu tost makinesi Instagram’ın selfi özelliğini kullanması gibi bu tost makinesi de oldukça ilgi çekici. Çekilen fotoğraf photoshop ile düzeltildikten sonra kalıba yerleştiriliyor ve her sabah kızartılan ekmeğin üzerinde kendi resmini görebiliyorsunuz.

4. Ateş Edilen Anı Fotoğraflayan Revolver

Dünyanın en garip icatlarından biri olan bu Revolver ile havalı resimler çekmeniz mümkün. Silahın altına eklenen küçük bir kamera ile atış yaptığınız her anı fotoğraflayabilirsiniz.

5. Motorlu Sörf Tahtası

Dalgalı denizlerde kullanılabilen sörf tahtası artık sörf yapmak için gereken tek şey bir sörf tahtasına sahip olabilmek. Motorlu sörf tahtasındaki motor sayesinde dalgaya ihtiyaç duymadan sörf yapabilirsiniz. Bun için ihtiyacınız olan tek şey dengede durmayı başarabilmek.

6. Geri Dönüşümlü Tabut

En garip icatlardan bir tanesi de yakın dönemde yapılmış olan geri dönüşümlü tabut. Atalarımız bu duruma bezden yapılan bir kefen ile çözüm bulmuşlar. Biyolojik olarak bir süre sonra parçalanabilen bu tabut tamamen çevre dostu. Eski gazete kağıtlarından üretilen geri dönüşümlü tabutlar ölümle ilgili oldukça garip bir icat.

7. Yatarak Kitap Okumak İçin Gözlük

Sizin yatma pozisyonunuza göre kitap okumanız için tasarlanmış bu gözlük rahatına düşkün olanlar için oldukça kullanışlı. Özel tasarlanan bu gözlük sahip olduğu eğim ile kitabınızı rahatça okumanızda yardımcı oluyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr