09.06.2021-15:12 (Son Güncelleme:09.06.2021-15:12)


1

TİKAL, GUATEMALA

TİKAL, GUATEMALA

Yeşil bir ormanının içerisinde dünyanın en büyük Maya yerleşimlerinde biri olan Tikal’in içerisinde saraylar, tapınaklar, yeşil göletler ve top oyun alanları yer alıyor. Günümüzden yaklaşık 1000 yıl önce terk edilmiş olan antik yapının işlevi bakımından birçok teori var. Dünyanın en büyük maya kenti ve tören yeri olan Tikal bölgesinde 3 binden fazla yapı bir arada bulunuyor.



2

TEOTİHUCAN, MEKSİKA

TEOTİHUCAN, MEKSİKA

Korkunç piramitler diyarı olan Teotihucan, dünyanın en gizemli ve görkemli binalarına ev sahipliği yapıyor. Ne zaman kurulduğu bilinmeyen Teotihucan antik kenti, yerel kaynaklarda, tanrıların yaşadığı yer olarak biliniyor. Antik kentin Mısırdaki piramitlerle benzerliği çeşitli varsayımları da beraberinde getiriyor. Teotihucan kentindeki piramitler yapıldığı dönemde teknoloji ve bilim alanındaki gelişimini adeta gözler önüne seriyor.



3

TERRA-COTTA ORDUSU, ÇİN

TERRA-COTTA ORDUSU, ÇİN

Tarihin en ilginç ve büyük yapılarından biri olan Terra-Cotta ordusunda 8 binden fazla Çinli savaşçı, at ve silah vardır. Milattan Önce 200 yılında ölen Çin imparatoru 8 bin kişilik ordusu ile birlikte gömüldü. 1974 yılında bir çiftçi tarafından keşfedilen orduda yüz mimiklerinden en önemli silahlara kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Taş Askerler olarak da bilinen ordunun bulunduğu alan yaklaşık 15 kilometre. Kazıların devam ettiği alanda asker ve savaş teçhizatı çıkmaya devam ediyor.



4

KEOPS PİRAMİDİ, MISIR

KEOPS PİRAMİDİ, MISIR

Antik dünyanın başkenti Mısır’da Firavun adına inşa edilen Khufu anıt mezarı 137 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük yapıları arasında gösteriliyor. Binlerce yıldır insan yapımı en yüksek yapı olma özelliğini koruyan piramidin yapım aşaması gizemini korumaya devam ediyor.



5

GİZA PİRAMİTLERİ, MISIR

GİZA PİRAMİTLERİ, MISIR

Antik dünyanın ve günümüzün en yüksek yapısı olarak kayıtlara geçen Giza Piramitlerinin inşası yaklaşık 20 yıl sürdü. Anıt mezar olarak inşa edilen Giza Piramitleri 3 adet piramitten oluşuyor. Büyük Piramit olarak adlandırılan Keops piramidi, dünyanın 7 harikası arasında yerini alıyor. 146 metre yüksekliğindeki Büyük Piramit’in taşlarının taşınması ve yerleştirilme süreci birkaç yıl sürmüş olabilir. Dönemin teknoloji ve bilimsel gelişmesi göz önüne alındığından devasa yapılar olarak adlandırılabilir. Yapılan Araştırmalarda Giza Piramitlerinin bulunduğu bölgede kum altında 17 piramit ve antik şehri olduğu biliniyor.



6

CHRİST THE REDEEMER, BREZİLYA

CHRİST THE REDEEMER, BREZİLYA

Kurtarıcı İsa heykeli olarak bilinen heykelin yüksekliği 38 metredir. Heykelin inşaatına 1922 yılında başlanmış ve 1931 yılında açılışı yapılmıştır. Rio de Janeriro’da dağın tepesine inşa edilen heykel Dünya Kültür Mirası listesinde yer alır ve dünyanın 7 harikasından biridir. Brezilya’nın özgürlüğünün 100. yılı dolayısıyla inşa edilen heykel, denizden 700 metre yükseklikte olmasından dolayı farklılık gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR