08.06.2021-17:08 (Son Güncelleme:13.07.2021-16:45)


1

1. PERŞEMBE YAYLASI, ORDU

1. PERŞEMBE YAYLASI, ORDU

Tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile sizi karşılayan Perşembe Yaylası, özellikle İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonu gidip gelinebilecek bir konumda. Karadeniz’in en ünlü mendereslerine sahip olan Perşembe Yaylası, 1500 metre rakımlıdır. Her yıl temmuz ayında yayla şenliklerinin düzenlendiği yaylada; yağlı güreş müsabakaları, konserleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle oldukça hareketli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca Perşembe Yaylası doğayla baş başa kalmak isteyenlerinde ortak noktası.



2

2. AYNACIK AKGÖL YAYLASI, SİNOP

2. AYNACIK AKGÖL YAYLASI, SİNOP

Hafta sonu tatiliniz de Sinop’un kartpostallık yaylalarında kamp yapmak ruhunuzu dinlendirebilir. Aynacık-Kastamonu bölgesindeki yayla, büyük bir göle ev sahipliği yapıyor. Çevredeki çam, köknar, gürgen ve karaağaç gibi türlerin görüldüğü yemyeşil bir orman ziyaretçilerini karşılıyor. Göl ve çevresindeki ormanda kartpostallık görüntüler ve kuş sesleri kendine hayran bırakıyor. Aynacık Akgöl Yaylası Çadır kampçıları tarafından çokça tercih ediliyor.



3

3. LADİK YAYLASI, SAMSUN

3. LADİK YAYLASI, SAMSUN

Samsuna gelenlerin en çok tercih ettiği Ladik Yaylası, her yıl kış ve yaz aylarında düzenlenen yayla şenlikleriyle adından söz ettiriyor. Diğer lokasyonlara oranla daha kolay ulaşım imkanı sunan Ladik Yaylasında yamaç paraşütü de yapılabiliyor. Yaylada uçurtma yarışmaları, çim kayağı ve planör uçuş gösterileri düzenleniyor.



4

4. GİRESUN ADASI, GİRESUN

4. GİRESUN ADASI, GİRESUN

Doğu Karadeniz’de gezilecek yerler arasında hiç duyulmamış olan Giresun Adası, doğa ve tarih severlerin tercih edebileceği bir konumdur. Giresun merkeze oldukça yakın olan ada doğal sit alanı ilan edilmiştir. Doğu Karadeniz’de Antik Çağ ve Ortaçağ’da yerleşime açılmış tek ada olma özelliğini taşıyor. Giresun Adası’nda ortaçağdan kalma bir addet kilise, bir adet şapel, ve bir adet sarnıç ve çok sayıda mezar bulunuyor. Adanın üzerinde kazı çalışmaları devam ediyor.



5

5. HIDIRNEBİ VE KURUÇAM YAYLALARI, TRABZON

5. HIDIRNEBİ VE KURUÇAM YAYLALARI, TRABZON

Hıdırnebi ve Kuruçam Yaylaları arasındaki mesafe çok az olduğundan Trabzon’da yayla tatili yapılabilecek noktalardandır. Trabzon’da herkes tarafından bilinen yayalardan ziyade Hıdırnebi ve Kuruçam Yaylaları tercih edilebilir. Ayrıca yaylalardaki konaklama ve altyapı imkanları da oldukça gelişmiştir. Her mevsim ulaşım sağlanabilen yayalarda, temmuz ayında Hıdırnebi Şenlikleri’ne katılabilirsiniz.



6

6. SIRT YAYLA, RİZE

6. SIRT YAYLA, RİZE

Eski ahşap ve taş evlerin bulunduğu yaylanın 300 haneli nüfusu vardır. Turistik olarak ziyaret etmek ve kalmak isteyenler için uygun bir bölge. Yemyeşil ormanlarla çevrili yaylada Altıparmak dağlarının muhteşem manzarası ile birkaç gün geçirebilirsiniz. Rakımından dolayı bulutların üstünde kalan Sırt Yaylası’nda doğa manzarasına bakmaya doyamayacaksınız.



7

7. POKUT YAYLASI, RİZE

7. POKUT YAYLASI, RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarını büyülüyor. En eskisi 250 yıllık olan 50 civarında yöresel ahşap evin bulunduğu, geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile amatör ve profesyonel fotoğrafçıların vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor. Pokut Yaylasının karşısında bulunan Sal Yaylası da Pokut Yaylasına gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Bulutların üzerinde yer alan Pokut ve Sal yaylaları, özgün mimari yapılarıyla Karadeniz’e gelen turistlerin görmek istedikleri yaylaların başında yer alıyor.



8

8. KARAGÜL YAYLASI, ARTVİN

8. KARAGÜL YAYLASI, ARTVİN

Artvin’in en güzel noktalarından biri olan Karagöl Yaylası, en önemli turizm merkezlerinden biridir. Heyelan sonucu oluşan Karagöl, çevresindeki ormandan dolayı kampçıların ve karavancıların uğrak noktaları arasında yer alıyor. Yemyeşil doğa ve yeşil rengini alan Karagöl bölgedeki en büyük huzur kaynağıdır. Karagöl Yaylası fotoğrafçılar tarafından en çok beğenilen bölgeler arasında yer alıyor.



9

9. KAFKASÖR YAYLASI, ARTVİN

9. KAFKASÖR YAYLASI, ARTVİN

Artvin şehir merkezine yaklaşık 8 km yani 20 dakika uzaklıkta bulunan Kafkasör Yaylası, 1250 m yüksekliği ile tıpkı diğer Karadeniz yaylaları gibi mükemmel doğa manzaraları sunuyor. Kafkasör Yaylası’na yakın mesafede bulunan Artvin şehir merkezindeki otellerde konaklayabilirsin. Yaylada bulunan Cıskaro, Acısu ve Yalnızhasan sularının çeşitli rahatsızlıkların iyileşmesinde destekleyici niteliktedir. Kafkasör Yaylasında tatil yapmak, şehrin stresini üzerinizden atmak gibi amaçlar dışında eğlenmek içinde gidebilirsiniz. Kent ormanında bir yürüyüş yapıp, alanda bulunan restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Her yıl Haziran ayının son haftasında düzenlenen festivale katılarak, yörenin kültürel ve sanatsal değerlerini öğrenmenin yanında oldukça eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR