Dünyanın en büyük bayrak figürlü balonu Kapadokya'da göklerde!

Kapadokya'da üretimi yapılmış olan dünyanın en büyük Bayrak Balonu Kapadokya'da göklerde havalandı. İşte haberin detayları...

23.04.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-10:24)

Neredeyse iki ay gibi bir sürede üretilen ve üzerinde Türk Bayrağı figürü olan Bayrak Balon, dünyanın en büyük Bayrak Balonu unvanını aldı. Balonun üreticisi Halis Aydoğan kendi firmasında üretimi yapılan yerli balonun pilotluğunu da kendisi üstlendi. Uçuşun öncesinde gazetecilerin sorularını tek tek yanıtlayan Aydoğan ''Bu güzel günde Kapadokya'da yıllardır balonlarımıza Türk Bayrağı asarak uçuşlarımızı gerçekleştirmekteydik. Bugün dünyada ilk defa balon olarak üretimi yapılan en büyük bayrak şeklindeki balonumuzu Kapadokya'da uçuruyoruz. Kapadokya'da üretiminin yapılmış olması ayrı bir gururdur. Bu olay bizi oldukça mutlu ediyor. Sepetiyle, börnürüyle ve kubbesiyle özel olan bu balonumuz tamamıyla Kapadokya da üretildi. Bu da arkadaşlarımızın başarısıdır'' diye söyledi.

Türk Bayrağı figürlü balonu Türkiye'nin her yerinde gezdirmek istiyoruz

Türk Bayrağı figürlü balonun neredeyse iki aylık çalışma sonucunda üretildiğini aktaran Halis Aydoğan ''Bayrağımız Türk Bayrağı boyutlarına sadık kalınarak orijinal boyutlarda üretilmiştir. 432 metre karelik bir yüzeye sahiptir. Dünyadaki bayrak şeklinde olan balonlar arasında en büyük balon olma özelliğindedir. Bugün 23 Nisanda, inşallah 19 Mayıs da ve diğer ulusal günlerimizde bu bayrağımızı Ülkemizin değişik günlerinde, yalnızca Kapadokya'da değil başka şehirlerde de uçurarak Balon Bayrağımızı tüm Türkiye'de gezdirmek istiyoruz'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal