Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda son durum ne, ne zaman çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, binlerce öğretmen adayının beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda son durum ne, ne zaman çıkacak? Son gelişmeler haberimizde...

23.04.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-09:43) Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda son durum ne, ne zaman çıkacak?

Öğretmen adaylarının gündeminin en üst basamağında yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu yakın bir zamanda yürürlüğe girecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı. Öğretmen adayları ise Bakan Özer’den ‘’Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda son durum ne, ne zaman çıkacak?’’ sorusunu yanıtlamasını bekliyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda son durum ne, ne zaman çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son haftalarda öğretmenlerin gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öğretmenin gücünün eğitim sisteminin gücünü belirlediğini söyleyen Bakan Mahmut Özer ‘’ "Bunu bir basamak daha yukarıya taşıyoruz. Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür. Onun için bu dönemde nasıl okul öncesi ve mesleki eğitime ağırlık verdiysek üçüncü ağırlık verdiğimiz en kritik alan öğretmenlerimizin kişisel gelişimleri ve girişimleri. Bakın yıllardan beri hayal edilen 60 yıldan beri, 7. Milli Eğitim Şurası'ndan itibaren sürekli dile getirilen öğretmenlere has bir kanunun olması Allah'a şükür bize nasip oldu. 14 Şubat 2022 yılında 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi.’’ ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanun

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte öğretmenler için ilk defa bir kariyer sisteminin oluşturulduğunu söyleyen Bakan Özer yakında çıkması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında ‘’Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili de hazırlıklar son aşamaya geldi. Tüm STK'lardan, tüm eğitim paydaşlarından görüşler aldık. İnşallah cuma günü itibariyle yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da artık hem uzman öğretmenlik hem de başöğretmenlikle ilgili hem eğitim programı tarihini hem de sınav tarihini hepinizle paylaşacağız" sözlerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin kişisel ve mesleki olarak gelişmesi için ayrılan bütçenin 35 kat arttırıldığını söyledi. Bakan Özer "2021 yılında öğretmenlerin mesleki gelişimi için kullanılan bütçe 8 milyondu. 2022 yılında 282 milyona çıkarttık bu bütçeyi, bunun 210 milyonunu sadece okullarda kullanacağız. Ben inanıyorum ki siz bu okul temelli mesleki gelişim eğitimlerini aktif olarak katılacaksanız, o 282 milyon çok hızlı bitecek. Biz bunu 500 milyonlara çıkartacağız, 1 milyarlara çıkartacağız" ifadelerini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal