Dünyada Mazlum Kim Varsa Türkiye'den Yardım Bekliyor

Münbiç'te terör örgütleri ''zorunlu askerlik'' başlığı adı altında masum sivilleri zorla örgüt mensubu yapmaya çalışıyor. Türkiye’yi Münbiç’e müdahale etmeye ve PKK zulmüne son vermeye davet etti.

02.06.2021-11:04 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-12:21)

Suriye'nin Halep ilinin Münbiç ilçesinde masum siviller, terör örgütü PKK'nın '' zorunlu askerlik'' başlığı altında zorla silah kadrosuna katma uygulamasına karşı eylem gerçekleşti.

Vatandaşların eylemleri, koronavirüs kapsamında sokağa çıkma yasağına rağmen büyüyerek sürüyor.

2 GÜNDE EN AZ 8 SİVİL ÖLDÜ, 27 SİVİL YARALANDI

Eylemlerde, zorla alıkonulmaların son bulması ve ''zorla askerlik'' uygulamalarının kaldırılması ve protestoculara ateş açan eli kanlı teröristlerin yargılanmasını talep ediyor.

Protestoluları engellemeye çalışan eli kanlı terörist mensupları vatandaşa açtığı silahlı ateşte ik, gün en az 8 masum sivilin hayatını kaybettiği, 27 masum sivilde yaralandı.

İlçe merkezinde ve kırsal kesiminde devam eden gösterilerde, terör örgütünün Rakka ve çevresinde onlarla eli kanlı teröristlerin Münbiç'e gönderildiği ifade edildi.

AŞİRET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME YAPILIYOR

Diğer taraftan ise Rusya ve Esed rejiminden bir heyet, ilçedeki aşiret liderleri ile görüşmek üzere Münbiç'e gittikleri belirtildi. 

Rusya ve Esed rejimi tarafından gönderilen heyetin, ilçedeki Ebu Said aşireti lideri Şeyh İbrahim Şelaş ve 4 aşiret lideri ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdiği tespit edildi. 

İlçede terör örgütünün de aşiret liderleri ile görüşmeye başladığı ifade edildi.

MÜNBİÇ'TE YAŞANANLAR

Nüfusunun yaklaşık %99'u Arap olan Münbiç'in ilçe merkezi ve çevre mahallelerdeki yüzlerce sivil, PKK'nın, kız ve erkek çocuklarını 'zorunlu askerlik' balığı altında silahlı kadrosuna katma uygulamasına karşı çıkarak örgütü protesto etmek için dün bir araya gelerek seslerini duyurmak istediler.

Eli kanlı PKK'lı teröristlerin, protesto gerçekleştiren masum sivillere ateş açması ile 1 masum sivil ölmüş, 3 masum sivil ise yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından ilçe merkezindeki öfkeli kalabalık, Halep Yolu üzerinde eli kanlı PKK'nın kontrol noktasını ele geçirerek ateşe vermiş, dün de kepenk kapatarak örgüte sert tepki göstermişti.

Eli kanlı PKK'lı örgüt mensupları, masum sivillerin söz konusu uygulamaya karşı başlattığı eylemi önlemek amacıyla gece yarısı itibarı ile 48 saatliğine 'sokağa çıkma yasağı' getirmişti.


MUTABAKATLARA RAĞMEN MÜNBİÇ ÖRGÜTÜN İŞGALİNDE

Amerika, ilçenin DAEŞ'tan temizlenmesinin sonrasında eli kanlı PKK'lıların Münbiç'i terk edeceği sözünü vermişti.

Washington yönetimi sözünü her zamanki gibi yerine getirmezken, Türkiye ve ABD, Haziran 2018'de Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı fakat Amerika'nın oyalamaları sebebiyle yol haritası oluşturulamadı.

Rusya da, Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile Barış Pınarı Harekatı sırasında anlaştığı mutabakatla eli kanlı terör örgütünü Münbiç'ten çıkarmayı taahhüt etmişti. Fakat ilçede işgalini devam ettiren PKK, yuvalandığı mevzilerden Suriye Milli Ordusu cephe hatlarına sızma girişimlerini, sivil yerleşimlere top ve roket saldırılarını devam ediyor.

GREENFİELD TÜRKİYE'YE GELMİŞKEN BİRDE BURAYA BAK

Amerikalı diplomatlardan alınan bilgiye göre de, BM temsilcisi Greenfield, ziyareti sırasında üst düzey Türk yetkilileri ile bir araya geleceği bildirildi. 

Amerika- Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesi ve küresel sorunlar ve Suriye'de iş birliğinin geliştirilmesi gibi konuların ele alınması için gerçekleştireceği ziyaret sırasında Büyükelçi Greenfield, Suriye sınırını da ziyarette bulunacak.

Suriyeli mültecilerle bir araya gelmesi planlanan Greenfield, gerçekleştireceği ziyaret sırasında, Suriyeli mültecilere uluslararası insanı yardımın daha da artması ve sınır ötesi yardımların sürdürülebilmesi için daha fazla sınır kapısı açılması gerektiğine dikkat çekecek.

ABD'li Büyükelçi Greenfield, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın geçen haftalarda gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından ''Türkiye'ye gelecek ikinci üst düzey ABD'li yetkili'' olacak.

İlk önce Münbiç'te devam eden protestolarda Esed ve PKK'yı değil masum sivilleri düşünün ve yüzsüzlük yaparak anlaşmalara bağlı kaldığınızı belirtmeyiniz. Daha sonrasında Suriyeli mülteciler hakkında konuşun görüş bildirin.

Suriye'nin Münbiç şehrinde yaşayan vatandaşlar, eli kanlı terör örgütü PKK/PYD'ye öfkelerini dile getiriyor ve eylemlerine devam ediyor.

Eli kanlı teröristlerin ''zorunlu askerlik'' adı altına aldığı gençleri bırakması, protestoların önüne geçemedi.

Aşiretler kılınan cuma namazının ardından sokaklara dökülerek protestolar gerçekleştirdi. PKK karşıtı sloganlar atan göstericiler, eylemlerde örgütün sivillere uyguladığı şiddeti de sert şekilde kınadı ve son bulunması gerektiği çağrısı yapıldı.

BÖLGEYE 4 BİN PKK'LI GÖNDERİLDİ

Aşiretlerin tepkileri üzerine eli kanlı PKK'lar bölgeye yeni terörist gruplar ulaştırdı. Yerel kaynaklardan alınanlara göre ilçeye yaklaşık 4 bin terörist ve düzinelerce zırhlı araç geldi. Amerika güçleri PKK’lılara örtülü destek verirken, Amerika uçakları da Münbiç semalarında alçak uçuş gerçekleştirdi.

DÜNYADA MAZLUM KİM VARSA TÜRKİYE'DEN YARDIM BEKLİYOR

Bununla beraber kent genelindeki aşiretler tarafınca PYD/PKK’ya karşı ortak bir bildiri yayınlandı. Aşiretler 2018 tarihinde imza atılan ''Münbiç Yol Haritası'' başlıklı anlaşmaya istinaden, Türkiye’yi Münbiç’e müdahale etmeye ve PKK zulmüne son vermeye davet etti.

Münbiç kentinde güçlü aşiretler de gösterilere destek açıklamasın da bulundu. Münbiç’in kuzey kırsalında bulunan El Busultan aşireti, Münbiç’teki tüm aşiretler adına örgütle müzakere için bir isim atadı. Taleplerin karşılanmaması halinde daha büyük gösteriler gerçekleştireceği, gerekirse silahlı bir güç kurulabileceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal