Suudi Arabistan Ezanın Sesini Kısıyor

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, "Namaz kılmak isteyenlerin imamın sesini beklemesine gerek yoktur." dedi.

02.06.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-17:21) Suudi Arabistan Ezanın Sesini Kısıyor

Suudi Arabistan, ülkede bulunan camilere ezan sesinin yüksekliyle ilgili yeni kurallar alınmasına karar verdi.

Suudi İslami İşler Bakanlığı geçen hafta ezanın, camilerde bulunan bütün hoparlörlerin azami ses düzeyinin en çok üçte biri yüksekliğinde okunmasını kararlaştırdı.

Suudi Arabistan'ın muhafazakâr kesimin tepki göstermesinin akabinde de Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, namaz kılmak isteyen kişilerin imamın çağrısını beklemesine gerek olmadığını dile getirdi.

Abdüllatif El Şeyh, devlet televizyonu üzerinden yayınlanan açıklamasında, ezan sesinin kısılmasının vatandaşlardan gelen tepkilerin ardından verdiğini söyledi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı, ezan sesinin fazla yüksek olmasından rahatsız olanlar arasında, hem yaşlıların hem de çocuklarının uykularının bölündüğü için şikayette bulunan ailelerin olduğunu ifade etti.

''NAMAZ KILMAK İSTEYENLERİN İMAMIN SESİNİ BEKLEMESİNE GEREK YOKTUR''

Suudi bakan, sosyal medya üzerinde bu kararı eleştirip 'restoran ve kafelerdeki yüksek sesli müziğin de kısılması gerektiğini' öne süren kişilere de tepki gösterdi.

"Namaz kılmak isteyenlerin imamın sesini beklemesine gerek yoktur. Önceden camiye gitmiş olmaları gerekir." ifadelerini kullanan Abdüllatif El Şeyh, karara karşı gelen kesimleri 'Suudi krallığının düşmanı' olarak değerlendirdi.

Suudi bakan, bu şahısların problem çıkarmayı ve ulusal bütünlüğü zora sokmak istediğini dile getirdi.

VAAZLAR SOKAĞA VERİLMEYECEK

Suudi İslami İşler Bakanlığı'nın geçen hafta bildirdiği karar gereğince, camilerdeki hoparlörler azami ses düzeylerinin en çok üçte birine kadar yükselebilecek.

Ezanın ardından camilerde okunan dualar ya da verilen vaazlar hoparlörden verilemeyecek; ezanın ardından hoparlörler kapatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal