Dünyada Koronavirüsle Mücadelede 115 Bin Sağlık Çalışanı Yaşamını Yitirdi

Yaklaşık iki yıldır mücadele verilen koronavirüs salgınında, canla başla çalışan 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

24.05.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-14:35) Dünyada Koronavirüsle Mücadelede 115 Bin Sağlık Çalışanı Yaşamını Yitirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında tartışmasız en çok yıprananlar sağlık çalışanları oldu. Günlerce, haftalarca ailelerinden uzak kalan sağlık çalışanlarından virüse yakalanarak hayatını kaybedenlerin sayısının 115 bin olduğu belirtildi.

115 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19'la mücadelede dünyada en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesinin (DSA) 74'üncüsü İsviçre'nin Cenevre kentinde video konferans yöntemiyle başladı.

Genel Direktör Ghebreyesus, toplantıda yaptığı açıklamada, ‘Neredeyse 18 aydır, dünyanın her yerindeki sağlık çalışanları ve bakıcılar, yaşamla ölüm arasında bir yerde duruyorlar. Sayısız hayatı kurtardılar’ şeklinde konuştu.

Dünya genelinde Kovid-19 salgını ile mücadelede, pek çok sağlık çalışanına koronavirüs bulaştığını dile getiren Ghebreyesus, ‘Raporlamalar yetersiz olsa da en az 115 bin sağlık çalışanı ve bakıcının başkalarına hizmet sunarken en büyük bedeli ödediğini (öldüğünü) tahmin ediyoruz. Salgın şiddetini devam ettirdiği sürece çok daha fazlasını kaybedeceğiz’ dedi.

Ghebreyesus, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizerek üreticilerin kişisel koruyucu ekipman tedarikini artırması gerektiğini vurguladı.

DSÖ Genel Direktörü, küresel çapta pek çok sağlık çalışanının kişisel koruyucu ekipman, aşı ve hayat kurtaracak diğer araçlara erişim eksikliği nedeniyle kendilerini çaresiz ve korumasız hissettiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının ‘kahramanca’ işler yaptığını ama ‘süper kahramanlar’ olmadıklarını ifade eden Ghebreyesus, ‘Onlar da bizim gibi insanlar. Terliyorlar, kızıyorlar, gülüyorlar, ağlıyorlar.’ Diye belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal