300 Bin Turizm Çalışanına Koronavirüs Aşısı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, açıklamalarda bulundu. 300 bin turizm çalışanının aşılandığı bildirildi.

23.05.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-17:05) 300 Bin Turizm Çalışanına Koronavirüs Aşısı Yapıldı

Turizm sektöründe belirlenen turist rakamına çıkılması gerekçesiyle çalışmalar gerçekleşiyor. Bununla beraber ilk çalışmalardan biri Koronavirüs sürecinde turizm işçilerinin, aşı olmasına öncelik verilen meslek grupları arasına alınması oldu. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığının Antalya'da gerçekleştirdiği ‘Turizm İçin Güvenlik’ etkinliğinde AA muhabirine, turizmcilerin aşılanma süreci ve Türkiye ile Rusya arasındaki uçuş trafiğinin oluşmasına dair açıklamalar yaptı. Alpaslan, 90 ülkenin misyon şeflerini Antalya'da ağırladıklarını, Güvenli Turizm Sertifikasyonu'nu yerinde onlara anlattıklarını kaydederek, Türkiye'ye gelecek turistlerin Türkiye'de ne kadar güvenli, konforlu tatil yapabileceklerini büyükelçilere gösterdiklerini bildirdi. 

TURİZMCİLERİN ÜÇTE İKİSİ AŞILANDI 

Turizmcilerin aşılanmasına nisandan itibaren başlandığını belirten Alpaslan, ‘Mayıs ayının sonunda tüm turizmcilerin aşılanmasını hedeflemiştik. Aşı tedarikine göre, tüm turizm çalışanları haziran sonunda aşılanmış olacak. Şu an yaklaşık 300 bin turizmcimiz aşılandı. Turizmcilerin üçte ikisinin aşılandığını söyleyebiliriz.’ İfadelerini kullandı. 

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Rusya ile uçuş trafiğinin başlamasına yönelik çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un geçen hafta Rusya'daki görüşmelerinin birinci gündem maddesinin iki ülke arasındaki uçuş trafiğinin açılması olduğunu aktaran Alpaslan, Rus heyetinin en kısa zamanda Türkiye'ye gelerek yerinde tespit yapacaklarını ifade etti. Alpaslan, tüm ülkelerle irtibatlarının devam ettiği gibi Rusya ile de çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, 'Rusya ile uçuş trafiğinin açılması Türkiye açısından ve Türk turizmi açısından son derece önemli. 

En kısa zamanda Rusya ile uçuş trafiğinin başlamasını arzu ediyoruz. Buna yönelik çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.’ şeklinde konuştu. Alpaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesiyle sürecin hızlanmasını beklediklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal