31.01.2022-11:17 (Son Güncelleme:02.02.2022-16:55)


1

İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ / 200 MİLYON

İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ / 200 MİLYON

Dünya edebiyatının en önemli yapıtlarından olan İki Şehrin Hikâyesi, Paris ve Londra arasında gelişen olay kurgusuyla, tarihin en hareketli anlarından birinin, Fransız Devrimi’nin ekseni etrafında biçimlenir. Edebiyat dünyasının “Dickens’ın en büyük tarihî romanı”, yazarın kendisinin ise “yazdığım en iyi hikâye” diye tanımladıkları yapıt, Fransız Devrimi’nin Terör döneminde, Paris’in öfkeli, kana bulanmış sokaklarında, giyotinin gölgesinde yaşamak zorunda kalan bir grup insanın hayatına odaklanır. On sekiz yıl yattığı Bastille Hapishanesi’nden çıkan Doktor Manette’ le, İngiltere’ye gönderdiği kızının Londra’da sürdürdükleri yaşamları, yollarının tekrar Paris’e düşmesiyle iradeleri dışında bir seyir kazanır. Sürükleyici gerilimi, güçlü lirizmiyle devrimi, toplumsal mücadeleyi, zalimliği, yoksulluğu ve aşkı çağının nabzını da tutarak olanca ihtişamıyla anlatan İki Şehrin Hikâyesi, bu nitelikleriyle hem klasik edebiyatın zirvelerinden hem de tarihin en güçlü hikâyelerinden biridir.



2

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ / 150 MİLYON

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ / 150 MİLYON

'Yüzüklerin Efendisi' son yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantezi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantezi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir roman. Bir yolculuk, bir büyüme öyküsü; fedakârlık ve dostluk üzerine, hırs ve ihanet üzerine bir roman.



3

HOBBIT / 140.6 MİLYON

HOBBIT / 140.6 MİLYON

Kitaplarında hayal gücünün büyük eseri olan Orta Dünya’yı konu alan usta dilbilimci J.R.R Tolkien, Hobbit’te okurları tüm olayların başlangıcına götürüyor. Yayımlandığı 1937’den bu yana etkisini yitirmeyen eser, daha sonraları Yüzüklerin Efendisi serisi ile daha büyük bir üne kavuşuyor. Tolkien’in müthiş yaratıcı zekası ile kurgulanan Hobbit, okuyucuları bilinen insan ırkının dışında cüceler, Elfler, Orglar, büyücüler, ejderhalar ve Goblinler gibi çeşitli ırklar ile tanıştırıyor. Orta Dünya’nın kaderini belirleyecek olan savaşın olağanüstü bir kurgu ile işlendiği bu roman, sizi de etkisi altına alacak ve macera dolu bir dünyaya yolculuğa çıkaracak.



4

KÜÇÜK PRENS / 140 MİLYON

KÜÇÜK PRENS / 140 MİLYON

Küçük Prens, Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan masalsı bir kitaptır. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biridir. Eserde, bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılır.



5

HARRY POTTER VE FELSEFE TAŞI / 107 MİLYON

HARRY POTTER VE FELSEFE TAŞI / 107 MİLYON

Harry Potter ve Felsefe Taşı, J. K. Rowling tarafından yazılmış ve genç büyücü Harry Potter'ın takdim edildiği Harry Potter serisindeki ilk roman. Özgün kitabı ilk kez 30 Haziran 1997'de Londra Bloomsbury Yayınları tarafından basılmıştır ve aynı adla çekilen filmi uzun konulu film havasında yapılmıştır.



6

ON KÜÇÜK ZENCİ - ON KİŞİYDİLER / 100 MİLYON

ON KÜÇÜK ZENCİ - ON KİŞİYDİLER / 100 MİLYON

Yıl 1939. Avrupa savaşın eşiğindedir. Her biri ürkütücü sırlar taşıyan on kişi, Devon kıyısında bulunan Asker Adası’ndaki ıssız bir malikâneye davet edilirler. Ancak malikâneye giden grubu bir sürpriz beklemektedir, zira ev sahibi Bay ve Bayan Owen ortalarda yoktur. Geçmişlerindeki karanlık sırlardan başka hiçbir şeyleri olmayan bu insanlar adada mahsur kalmışlardır. Konuklar bir süre sonra gizledikleri sırları birbirlerine anlatmaya ve teker teker ölmeye başlarlar...



7

KIZIL KÖŞKÜN RÜYASI / 100 MİLYON

KIZIL KÖŞKÜN RÜYASI / 100 MİLYON

Kızıl Köşkün Rüyası, yarı-otobiyografi türünde yazılmış bir romandır. Cao Xueqin'in kendi ailesinin ve aynı zamanda Qing Hanedanı'nın yükselişini ve çöküşünü anlatır. Yazarın ilk bölümde anlattığı üzere, gençliğinde tanıştığı kadınlara, akrabalarına ve uşaklarına adanmış bir hatırattır. Kitap, çok geniş karakter kadrosu ve buna bağlı psikolojik boyutunun yanı sıra, 18. yy Çin aristokrasisinin sosyal yapısının detaylı bir analizi olması açısından da önemlidir.



8

AYİŞE / 100 MİLYON

AYİŞE / 100 MİLYON

Ayişe, Cambridgeli bekar Ludwig Horaca Holly ile manevi oğlu Leo Vincey'nin, çağlar öncesine uzanan bir efsanenin peşinde, Afrika'nın karanlık yüreğine doğru çıktıkları tehlikeli yolculuğun öyküsüdür. Yolculuğun sonunda, ölümün kucağında, tüyler ürperten Kor yeraltı mezarlarında yaşayan, yabanıl Amahagger halkının gizemli ak kraliçesi Ayişe ile karşılaşırlar. Ayişe'nin ak örtüsünün ardında, Leo Vincey ile dostunu ölümcül güzelliğin ve aşkın onulmaz gizi beklemektedir.



9

ASLAN, CADI VE DOLAP / 85 MİLYON

ASLAN, CADI VE DOLAP / 85 MİLYON

Kötü bir hükümdarın emrinde... Halkının tarihini unuttuğu bir ülke: Narnia. Dört Çocuk, kaldıkları evdeki dolabın içinden Narnia ülkesine geçiş olduğunu fark eder. Narnia, Beyaz Cadı'nın esareti altndadır. Tüm umutların tükendiği bir anda Aslan gelir. Ancak büyük bir fedakarlıkta bulunması gerekmektedir.



10

DA VINCI ŞİFRESİ / 80 MİLYON

DA VINCI ŞİFRESİ / 80 MİLYON

Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR