Dünyada Coronavirüs Vaka Sayısı 116 Binden Fazla

Çin'de patlak veren coronavirüs, Avrupa'nın tamamına yayılırken, virüs saptanan vaka sayısı Balkanlar'da da artış gösterdi.

10.03.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-17:56) Dünyada Coronavirüs Vaka Sayısı 116 Binden Fazla

Çin'de patlak veren coronavirüs, Avrupa'nın tamamına yayılırken, virüs saptanan vaka sayısı Balkanlar'da da artış gösterdi.

İTALYA'DA 463 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Avrupa'da coronavirüsten en çok etkilenen ve 463 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'nın komşularından Slovenya'da, virüse rastlanan kişi sayısı 25'e çıktı.

Ulusal Toplum Sağlığı Enstitüsü Müdürü Nina Pirnat, ülkede henüz bir salgın olmadığını ifade ederek, alınan tedbirlerle olası bir salgının önüne geçilebileceğini kaydetti.

HIRVATİSTAN'DA 13 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

İtalya'nın bir diğer komşusu Hırvatistan'daki vaka sayısı da 13'e yükseldi.

İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, 1000 kişi üzerinde katılımcının olacağı organizasyonların iptal edilmesi çağrısı yaparak, İtalya, Çin, Güney Kore ve İran'dan ülkeye geleceklerin 14 gün sürecine tabi tutulacağını açıkladı.

ARNAVUTLUK'TA TÜM OKULLAR TATİL EDİLDİ

Dün ilk coronavirüs vakalarının saptandığı Arnavutluk'ta ise vaka sayısı 2'den, 6'ya çıktı. Virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için alınan tedbirler kapsamında, Arnavutluk genelindeki tüm okullar 23 Mart'a kadar kapatıldı.

Aynı zamanda ikinci bir emre kadar ülke dışına ilaç ve sağlık malzemelerinin satışı da yasaklandı.

BOSNA HERSEK'TE VAKA SAYISI 5'E ÇIKTI

Bir diğer bölge ülkesi Bosna Hersek'te de saptanan vaka sayısı 5'e yükseldi.

Zenica-Doboj Kantonu Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, virüs saptanan kişinin bir süre önce ailesiyle İtalya'ya seyahat ettiği ifade edilirken, bu kişiyle yakın olanların da bir süre gözetim altında tutulacağı açıklandı.

SIRBİSTAN VE KUZEY MAKEDONYA DA RASTLANDI

Sırbistan Sağlık Bakanlığı da ülkedeki vaka sayısının 4'e çıktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için belli tedbirler aldıklarını, gerek duyulması durumunda İtalya ve İsviçre'nin bazı bölgeleri ile Güney Kore, Çin ve İran'dan ülkeye girişlerin tamamen yasaklanabileceğini duyurdu.

Diğer yandan Kuzey Makedonya'daki vaka sayısı da 7'ye çıkarken, yetkililer yüksek katılımlı toplu organizasyonların yapılmamasını önerdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARIDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise salgına ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'de yaşayan vatandaşları zorunda olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal