Dünyada çok az ülkede var: Yıl sonuna kadar envantere girecek

Türkiye’nin yerli uçağı Milli Muharip Uçak’larda kullanılacağı ifade edilen BOZDOĞAN Hava-Hava Füzesinin test atışları 401'inci Test Filo Komutanlığı’nda başarılı bir şekilde devam ediyor. Ender rastlanan bir teknolojiye sahip olan BOZDOĞAN’ın yıl sonuna kadar envantere gireceği söyleniyor. İşte detaylar...

10.11.2022-16:52 - (Son Güncelleme: 10.11.2022-16:52) Dünyada çok az ülkede var: Yıl sonuna kadar envantere girecek

Türkiye son yıllarda, en fazla dışa bağımlı olduğu alanlardan birisi olan mühimmat alanında oldukça önemli atılımlara imza attı. Bunlardan birisi ise F-16 savaş uçaklarında kullanılması planlanan kısa menzilli füze Bozdoğan oldu. Türkiye’nin yerli uçağı Milli Muharip Uçak’larda kullanılacağı ifade edilen BOZDOĞAN Hava-Hava Füzesinin test atışları 401'inci Test Filo Komutanlığı’nda başarılı bir şekilde devam ediyor. Ender rastlanan bir teknolojiye sahip olan BOZDOĞAN’ın yıl sonuna kadar envantere gireceği tahmin ediliyor.

Testler başarılı bir şekilde sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), başarılı bir şekilde devam eden yerli kısa menzilli füze Bozdoğan hakkında şu ifadelere yer verdi:

‘’Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ve Göktuğ Projesi kapsamında geliştirilen Bozdoğan Hava-Hava Füzesinin test atışları 401'inci Test Filo Komutanlığımız tarafından başarılı bir şekilde devam ediyor.’’

Yerli füze Bozdoğan

Dünyada çok az ülkede var

Dünyada sadece sekiz ülke tarafından havadan havaya atılan füzeler üretilebiliyor. Türkiye bu kapsamda ürettiği BOZDOĞAN füzesiyle önemli bir kabiliyete ulaşmış olacak. F-16'lar için kısa menzili yerli füze olarak üretilen BOZDOĞAN'ın yıl sonunda envantere girmesi bekleniyor.

Bu sayede, TSK'nın özellikle Ege ve Akdeniz'de caydırıcılığının korunması ve arttırılması sağlanmış olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal